≫ 

Rafa je plakao kad sam osvojio Rolan Garos: Federer pričao o Špancu, nije zaboravio ni Novaka

Nije lako biti prijatelj nekome ko ti je protivnik na terenu

  • 13
South Africa Federer Nadal Exhibition Foto: Tanjug/AP

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je pred humanitarni meč u Kejptaunu o svom rivalstvu sa Rafaelom Nadalom i otkrio jednu anegdotu koju mu je Nadal ispričao.

Njih dvojica su "večiti rivali" još od sredine prve decenije 21. veka i od tada se nisu mrdali sa teniskog vrha. Priključio im se 2007. i Novak Đoković, ali su Nadal i Federer u većem delu sveta doživeli veću popularnost.

Nepunih nedelju dana po završetku Australijan opena, u Kejptaunu je organizovan humantarni meč koji je oborio rekorde gledanosti u svetu tenisa sa oko 50.000 ljudi. Federer, rekorder po broju Grend slem titula sa 20, kaže da je dobro što Španac (19 titula) ne može posle egzibicije da ga "ugrozi" na večnoj listi.

- Pa, dobra stvar kod ovog humanitarnog meča jeste u tome što Nadal ne može da me uhvati, pa sam opušten - rekao je Federer u šali i nastavio...

- Ne, stvarno, ono što je Rafa uradio do sada, ili Novak isto, ja takođe, mislim da smo sva trojica premašili očekivanja od svojih karijera. U svojim snovima nisam sanjao ovako daleko. Sanjao sam da osvojim jedan Vimbldon, uzeo sam ih više, pa i ako me Nadal stigne, ok je - rekao je Federer.

Rodžer Federer i Rafael Nada Foto: AP Tanjug

Sa Nadalom se susretao čak 40 puta tokom karijere i pita zbog čega on i Španac ne mogu da budu i rivali i prijatelji. Otkrio je i da je Nadal bio veoma srećan kada je Rodžer osvojio svoj jedini Rolan Garos 2009. godine kada je pobedio Robina Soderlinga u finalu.

- Zašto ne bismo mogli da budemo oba? Mislim da to može i da mi jesmo. On je sjajna osoba, sa pravim vrednostima i porodicom. Moja i njegova porodica se poštuju neizmerno. Rekao mi je danas da je plakao kada sam osvojio Rolan Garos 2009, bio je toliko srećan zbog mene. Ovo je sjajno rivalstvo. Svoju karijeru posmatra kroz mene na terenu, ja sam video i nekoliko godina bez njega, što je bilo lepo jer je nemanje Rafe olakšavalo stvari! Ali tu su bili Pit Sampras i Andre Agasi. Rafa je odličan za tenis i promoviše ga na najbolji način... Zbog toga mi je drago što obojica zajedno možemo da uradimo stvari sa dobrim ciljem, to je normalno - objasnio je Federer.

Video: Đoković otpevao pesmu Erosa Ramacotija na Sanremu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rrresiii

    7. februar 2020 | 23:08

    Imaju 1 zajednicko i jedan i drugi a i pola sveta A to da mrze Novaka E pa mozete da ga ufatite za kitex

  • Vasa

    7. februar 2020 | 23:07

    Oni se ujedinili da mrze noleta

  • Mihailović

    8. februar 2020 | 08:30

    Kolika je "dobrica" Federer, samo glumi, kad je izgubio finale i primio tanjir plakao da nekoliko minuta nije mogao progovoriti, verovatno plakao od "sreće" da su se prebacili na pobednika da on nešto kaže. A u neizvesnim mečevima bilo je normalno da Mirka vikom i vređanjem(pi....a) protivnika izbaci iz ritma i koncentracije...sve dok nisu objavili mediji,onda se izvinili ...to je najviše fer plej nagrađivan Federer...a na početku Đokovićeve karijere stalno imao primedbe i umanjivao njegove pobede, kao da su zbog sreće a da on (Federer) tako ne igra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA