Ðere skupo prodao kožu, ali ostao bez finala u Kordobi: Argentinac je bio prejak

Kao i Krajinović u Monpeljeu i Laslo je stao na korak od meča za titulu

  • 0

Srpski teniser Laslo Ðere nije uspeo da se plasira u finale turnira u Kordobi, pošto je izgubio od Dijega Švarcmana sa 6:1, 1:6, 6:2.

Švarcmanu su za pobedu bila potrebna dva sata igre jer je prvi set dobio ubedljivo, iako je već u prvom gemu pretrpeo brejk, a Đere je glatko poveo sa 1:0. Još glatkije je već u sledećem gemu izgubio svoj servis bez osvojenog poena, pa je Dijego ekspresno izjednačio.

Od tog trenutka, Argentinac je spasao dve brejk šanse u maratonskom trećem gemu i to je presudilo u njegovu korist jer je već u četvrtom ponovo "prelomio" Srbina i kasnije samo prvieo set kraju.

U drugom setu je Đere bio dominantan. Koristio je ranjivost servisa Argentinca da osvaja teren i mada nije idealno servirao, napravio je dva brejka, sačuvao svoj servis i poravnao u setovima na 1-1.

Nažalost, tu je stao. Procenti prvog servisa su pali, procenti drugog su se strmoglavili, a one brejk lopte iz drugog seta koje Švarcman nije koristio, sada jeste. Đere je u preslikanom scenario propustio pet i nije mogao da se nada pobedi.

Argentinac će u finalu igrati protiv Čileanca Kristijana Garina, koji je pobedio Slovaka Andreja Martina sa 2:6, 6:2, 6:2. Turnir u Kordobi igra se za ukupni nagradni fond od 610.010 dolara.

Video: Laslo Đere o posveti titule preminulim roditeljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA