Dominacija srpske atletike na Balkanskom prvenstvu: Osvojili smo 20 medalja u Novom Pazaru (FOTO)

Srbija je na kraju zauzela 2. mesto u generalnom poretku po osvojenim medaljama, a ispred je bila samo Rumunija, koja je osvojila tri više

  • 0

Novi Pazar bio je središte atletike na Balkanskom poluostvu ovog vikenda. Preko 500 atletičara iz 16 zemalja Balkana borilo se na novoizgrađenom atletskom stadionu sa nestvarnom lokacijom.

>>>  Evropski rekorder pružio Beogradu veliku podršku za organizaciju Svetskog prvenstva u atletici 2020. godine! (FOTO)

Srbija je drugog dana osvojila sedam medalja - četiri zlata, jedno srebro i dve bronze. Što je u ukupnom plasmanu 20 medalja, a to nas smešta na drugo mesto po broju osvojenih odličja. Ispred nas je reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Prvog dana je Srbija osvojila čak 13 medalja, a šampioni Balkana postali su Amela Terzić, Lazar Anić, Dragana Tomašević i Marija Vučenović, da bi drugog dana takmičenja Amela Terzić osvojila još jedno zlato, a uz nju to je pošlo za rukom i Branku Paukoviću, Aleksandru Grnoviću i štafeti 4x400 m.

Prva nas je obradovala Sanja Ristović u sedmoboju koja je zauzela treće mesto sa ukupno 4518 bodova. Potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1500m, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih. Teodora Simović bila je treća u trci na 5000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara.

Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević za 3 cm izmaklo je prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6.48 metara zauzela drugu poziciju.

Za kraj dana su nas momci u štafeti 4*400m obradovali sa još jednim zlatom. Oni su nastupali u sastavu: Bojanić, Garaj, Marković, Vukadinović, a pobedili su rezultatom 3:15,92.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA