≫ 

BRAVO, LEGENDO! Srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević oborio svetski rekord i pokorio planetu!

Uspeh Srbije je još veći pošto je Miloš Mitić osvojio bronzu

  • 5

Reprezentativac Srbije Željko Dimitrijević postao je danas prvak sveta u bacanju čunja i postavio novi svetski rekord na šampionatu u para atletici koje se održava Londonu.

Dimitrijević je popravio svoj lični rekord sa Paraolimpijskih igara u Riju (29,96 m), koji je prethodno bio i najbolji rezultat svih vremena, za čak dva metra. Sada je u Londonu bacio hitac 31.99 metara, što je bilo dovoljno za zlato i za novi svetski rekord.

Uspeh Srbije je još veći pošto je Miloš Mitić bio treći i osvojio bronzanu medalju. Njegov hitac bio je 29.06, dok je bronzu osvojio Indijac Amit Kumar hicem od 30.25 metara.

Srbija sada ima tri medalje na prvenstvu jer je pre dva dana Miloš Zarić osvojio zlato u bacanju koplja.

Ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, čestitao je srpskim para atletičarima na uspehu koji su ostvarili u Londonu.

Apsolutna dominicija Srbije na svetu u paraolimpijskom bacanju čunja! Novi Svetski rekord i osvojena zlatna svetska medalja našeg velikog šampiona Željka Dimitrijevića! Bronzana svetska medalja za našeg sjajnog Miloša Mitića! Svaka čast šampioni, čestitam vam ovaj uspeh vredan svakog poštovanja i divljenja - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA