Veliki Bolt otvorio dušu o najtežem događaju u životu: Tri nedelje nisam mogao ni da treniram (VIDEO)

Pred poslednje takmičenje na kom će nastupiti, Jamajčanin je govorio o raznim temama

  • 6

Atletsko Svetsko prvenstvo u Londonu, koje počinje 4. avgusta, biće veoma posebno, jer je to poslednje veliko takmičenje na kom ćemo gledati velikog Juseina Bolta.

Jamajkanac je pun samopouzdanja kada je u pitanju njegov nastup u trci na sto metara. Kako i ne bi, na poslednja dva mitinga Dijamantske lige je bio vrlo ubedljiv i pokazao da je u formi.

- Nepobediv i nezaustavljiv, to će vam biti naslov posle trke na 100 metara. Jusein Bolt će se penzionisati nepobediv u toj kategoriji. Šta ako izgubim? Nećemo imati taj problem, ne brinite - rekao je svetski rekorder novinarima.

Britanski novinari su ga opet podsetili na to da se nudio Mančester junajtedu, klubu koji obožava.

- Čekam poziv od Murinja. Mislim da on čeka poslednji dan prelaznog roka - nasmejao je atletičar sve prisutne.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, bilo je i teških tema.

U pitanju je tragična smrt njegovog prijatelja, britanskog atletičara, Džermejna Mejsona, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći na Jamajci, a prvi na mesto nesreće stigao je upravo Bolt.

- Bio je to užasno težak trenutak. Nikada se pre nisam susretao sa smrću nekog toliko bliskog. To me je poremetilo i nisam trenirao tri nedelje posle toga. Trener mi je dao vremena i prostora da to prebolim  - otkrio je Bolt, rekavši da su mu prijatelji pomogli govoreći mu da duguje Mejsonu da ponovo trenira.

- Govorili su mi: "Slušaj, Juseine, znamo da je teško. Ali moraš da se vratiš. Džermejn je bio srećan zbog tvoje poslednje trke na koju je hteo da dođe da gleda kako završavaš svoju karijeru". To mi je pomoglo da se vratim. Bilo mi je teško, ali sam morao da razmišljam pozitivno, i zbog njega i svih koji me podržavaju - rekao je Bolt.

Sada je Bolt u domovini preminulog prijatelja, i spreman je da svoj poslednji nastup posveti upravo Mejsonu i njegovoj porodici.

Foto: Tanjug/AP

- Dajte ljudi, vidite me da sam došao, i ako sam ovde, znate da sam potpuno spreman. Moj tim mi već neko vreme govori sam autsajder, i da još jednom moram da se dokažem. I to je uredu. Bio sam ovde mnogo puta i znam da sam spreman. Vreme je za pokret - rekao je Bolt.

Na kraju je upitan i da prokomentariše gorući problem atletike sa dopingom, koji je podignut na viši nivo posle otkrića o sistemskom dopingu u Rusiji.

Jamajčanin je bio vrlo kategoričan:

- Prestanite da se dopingujete, inače će nam sport umreti. Lično, mislim da smo dotakli dno skandalom sa ruskim atletičarima. Mislim da ne može gore od toga. Atletičari moraju da shvate da ukoliko ne prestanu sa tim što rade, naš sport će umreti.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    8. avgust 2017 | 02:47

    Pobogu Juseine, ugradi tu peticu u vilicu... Ruzno brate moj crni..ruzno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA