Bolt se okrenuo ka meni pre trke i rekao: OVO JE LUDO! Atletičari Jamajke besni na propuste organizatora SP i zbog Juseinove povrede (FOTO)

Oštre kritike na račun organizatora prvenstva u Londonu

  • 5
Foto: Tanjug/AP

Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt na tužan način završio je svoju poslednju trku na velikim takmičenjima jer se povredio u finalu Svetskog prvenstva u štafeti na 4x100 na kome je trijumfovala Velika Britanija.

Jamajčani nisu uspeli da završe trku, odnosno Bolt se povredio u trenutku kada je krenuo da trči poslednjih 100 metara i u suzama završio nastup u Londonu.

Članovi štafetnog tima Jamajke oštro su kritikovali organizatore prvenstva u Londonu.

Konkretno, predugo su čekali takmičari od momenta kada su obukli svoju trkačku opremu do same trke.

Jihan Blejk je zamerio što su atletičari predugo čekali da izađu na stazu zbog dodele ceremonije dodele medalja osvajačicama u skoku uvis, koje je trajalo duže nego što je trebalo.

Foto: Tanjug/AP

- Mislim da su nas predugo držali u prostoriji za pripremu. Odlazak to staze je predugo trajao, a Juseinu je bilo hladno. U jednom momentu mi je rekao, zapravo: "Johane, mislim da je ovo ludo" - otkrio je Blejk.

- Čak četrdeset minuta i dve dodele medalja pre naše trke. Zagrevali smo se više puta i čekali, zagrevali pa čekali. Mislim da je to moralo bolje da prođe. Na kraju nismo mogli više ni da zagrevamo naša tela. Videti takvu legendu i šampiona da se onako muči... Trka je kasnila deset minuta, držali su nas četdeset, i na kraju šetnja od 300 metara. To je bilo ludo - rekao je Blejk.

Doktor jamajčanskog tima istakao je da se Bolt nije ozbiljnije povredio, ali se još ne zna da li će on učestvovati na mitingu Dijamantske lige u Cirihu.

- U pitanju je bio grč u preponi leve noge, ali je bolnije razočaranje zbog poraza. Poslednje tri nedelje su bile teške za njega. Nadamo se najboljem - rekao je doktor tima Jamajke, Kevin Džons.

Foto: Tanjug/AP

Atletičar Omar Mekleod takođe je žalio za onim što se desilo njegovom drugu.

- Ovo mi je slomilo srce. Dao sam sve od sebe i stvarno sam želeo da Jusein ode sa zlatom, ili makar medaljom. Nisam mogao da verujem, bio sam u šoku i potpunoj neverici. Nečuveno, čoveče. Oko 45 minuta smo čekali napolje, mislim da su imali čak tri dodele medalja pre nego što smo izašli, i sve živo smo radili da bismo ostali zagrejani i održavali puls, ali ono je bilo nečuveno. Predugo smo čekali, ja sam popio dve flaše vode.

Na kraju je i Džulijan Forte je takođe izrazio žal što nije bio deo Juseinovog velikog odlaska iz atletike, ali je dodao "da se takve stvari u sportu dešavaju, nažalost".

- Predugo smo čekali u opremi, a tamo baš i nije tako toplo, i stvarno mislim da nešto mora da se uradi po tom pitanju. Bili smo uzbuđeni i srećni, osećali smo se dobro, ali smo predugo čekali. Ludo - zaključio je Forte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    13. avgust 2017 | 18:11

    Nesposobni englezi,odvratan narod!!!!!!!!

  • Puplja

    13. avgust 2017 | 19:34

    Najgore organizovano SP pakod nas se organizuju radničkesportske bolje nego ovo prvenstvo.

  • Tiosav Marjanovic-Garac

    13. avgust 2017 | 18:03

    Sve je ovo fora i dou biznis! Sad ce da se zainati i vrati bolji nego ikad! Pasce i svetski rekord!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA