• 0

Održan Balkanski atletski kongres u Batumiju: Podrška Sebastijana Koua za prvenstvo u Beogradu 2020. godine (FOTO)

- Kongres je uspešno organizovan - poručio je Slobodan Branković

  • 0

Na Balkanskom atletskom kongresu, održanom u Gruziji, usvojen je kalendar takmičenja za 2018. godinu sa izmenama propozicija takmičenja.

Kongresom u Batumiju predsedavao je predsednik Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov, zajedno sa potpredsednikom Slobodanom Brankovićem i Fatihom Cintimarom, dok je kao gost bio prisutan predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

Na predlog naše federacije usvojen je i kriterijem za nagrađivanje najboljih atletičara.

Srbija se kandidovala za Prvenstvo Balkana u hodanju i u planinskom trčanju.

- Kongres je uspešno organizovan. Dobili smo veliki podršku od Koa, oduševljen je sa našim aktivnostima. U sledecoj godini biće 11 Balkanijada sa jednom novom u štafetnom trčanju. Pored toga, u planu su seminari za sudije i tehnička lica plus kongres i gala. U razgovoru sa predsednikom IAAF (Svetske atletske federacije) dotakli smo se priprema u vezi kandidature Beograda za Svetsko prvenstvo 2020.godine u dvorani. Rekao sam mu, da smo u fazi dobijanja garantnih pisama od Ministarstva i grada Beograda i da ćemo ispoštovati rok da sve to predamo do 13. oktobra, kako bi 25. i 26. novembra imali uspešnu prezentaciju u Monaku - rekao je Branković.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima