Sve je spremno za Dunavski polumaraton, više od 700 učesnika se prijavilo!

U okviru manifestacije koja će pored sportskog imati i humanitarni aspekt, održaće se trka na 21 kilometara i 97 metara koja će startovati u 11.00 časova, koja je zvanično sertifikovana od strane zvaničnog merioca staza

  • 2

Još malo više od dva dana do starta 22. ASICS Apatinskog Dunavskog polumaratona na 21 kilometara i 97 metara i 2. Minakva trke zdravlja na 5 kilometara.

Apatinskim ulicama na sertifikovanoj stazi, u nedelju 15. 10. 2017. godine protrčaće više stotina aktivnih atletičara i sportista rekreativaca iz jedanaest zemalja koji će se boriti za sveukupnog pobednika 22. ASICS Dunavskog polumaratona i 2. Minakve trke zdravlja.

Dvadeset pet dana pred start (nedelja 15.10. u 11.00 časova – polumaraton, u 11.15 časova Minakva trka zdravlja) - ispred glavnog ulaza u Banju Junaković. Preko zvaničnog sajta Dunavskog polumaratona prijavilo se preko 700 takmičara (585 za polumaraton i 121 za Minakva trku zdravlja) iz Rusije, Mađarske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Nemačke, Srbije, među kojima je i veliki broj takmičara iz Apatina.

Broj trenutno prijavljenih, pokazuje da je Apatin postaje ozbiljna destinacija u atletskom sportu u Republici Srbiji, a Dunavski polumaraton je prerastao u ozbiljnu sportsku manifestaciju, među najorganizovanijim u okruženju.

U okviru manifestacije koja će pored sportskog imati i humanitarni aspekt, održaće se trka na 21 kilometara i 97 metara koja će startovati u 11.00 časova, koja je zvanično sertifikovana od strane zvaničnog merioca staza. Nakon starta polumaratonske trke startovaće 2. Minakva trka zdravlja na 5 kilometara čiji je start predviđen za 11.15 časova a čiji je glavni pokrovitelj Kompanija Minakva iz Novog Sada, nakon čega će se održati Humanitarna dečija trka za srećnije detinjstvo koje će se realizovati u saradnji sa Crvenim krstom Apatin.

Foto: Promo

Takmičare će u zoni starta i cilja pozdraviti mažoretkinje iz KUD Mažoret Sonta, koji već dugi niz godina daju veliki značaj i svojim nastupima podižu atmosferu.

Rekord staze na 21 kilometar i 097 metara, drže takmičari iz Turske Demir Medeni sa rezultatom 1 sat 6 minuta i 55 sekundi u muškoj i Bujukbezgin Burku 1 sat 17 minuta i 51 sekundi u ženskoj konkurenciji, rezutati ostvareni pre dve godine na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke, čiji je Apatin bio domaćin.

Prijavni centar, start i cilj nalaze se u Banji Junaković. Startni brojevi se preuzimaju u prijavnom centru u subotu 14. oktobra od 19.00 do 22.00 časova (kada će biti realizovana Pasta parti u restorani Banje Junaković)i na dan trke 15.10. od 07.30 do 10.15 časova.

Polumaratonska staza vodi od Banje Junaković – do ulice Marka Oreškovića – Srpskih Vladara do Dunavske obale – stadion – Motel- okretište kod Harčaša i natrag do Banje Junaković, na kojoj će se nalaziti 11 okrepnih stanica sa vodom i voćem. Ove godine manifestacija će biti obogaćena sa više punkteva sa zabanim programom.

Ceremonija proglašenja pobednika u sveukupnom plasmanu i plasmanu po kategorijama (preko 25 starosnih kategorija) realizovaće se u Banji Junaković nakon ulaska poslednjeg takmičara u cilj sa početkom u 14.30 časova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Treba napomenuti da je Dunavski polumaraton koji se nalazi u kalendaru takmičenja Atletskog saveza Srbije, jedna od najstarijih manifestacija u Apatinu, koja se bez prekida organizuje u Apatin, i da je njegovo prvo izdanje bilo 7. jula 1995. godine, u toj trci je nastupilo 66 takmičara (prošle godine – trku završilo 402 polumaratonca i 81 na 5 kilometara), pobednici su bili Goran Raičević i Suzana Ćirić u tom trenutku naši najbolji dugoprugaši.

Trka je ujedno bila polazna tačka u kasnijem formiranju prvog zvaničnog atletskog kluba u Apatinu, koji je formiran 29. aprila 2001. godine.

Tehnički organizator takmičenja je Atletski klub Apatin, dok su glavni oslonac u organizaciji Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Sportski savez Opštine Apatin, Banja Junaković,

Turistička organizacija Opštine Apatin. Generalni pokrovitelji su ASIKS – Tref sport Srbija i Kompanija Minakva iz Novog Sada, veliku podršku pružaju partneri trke Info tim - Garmin Srbija, Kompanija Danubius, Kompanija „Kolačić sreće“, Auto kuća Stojanov iz Novog Sada, Nacionalna vozačka akademija Navak, Kompanija Venera bajk iz Subotice, JKP

Naš Dom Apatin, Diskont pića Slap. Posebnu podršku trkačima na stazi pružiće organizacije Crevnog krsta iz Apatina, Crvenog krsta iz Sombora i članovi ARK Somaraton iz Sombora.

Više informacija o manifestaciji i prijave za učešće na oficijalnom sajtu: www.dunavskipoumaraton.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    12. oktobar 2017 | 17:35

    pustili su je da pobedi nije fer al ako joj je nagrada bitna al ajd sad beogradski pa da na tvu gledamo ko je bolji brzi bolji se nikad ne vidi

  • Em

    12. oktobar 2017 | 16:55

    polu maraton je 21.095 koliko ja znam ako ga nisu poduzili za 2 metra.haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA