≫ 

Počeo Sajam sporta: Atletski šampioni na štandu ASS! (VIDEO)

Lazar Anić, Tamara Salaški, Milica Gardašević posetili štand Atletskog saveza Srbije

  • 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je danas otvorio Šesti međunarodni Sajam sporta i poručio da se sa ponosom može reći da je Srbija dokazala da je sportska nacija i da je zemlja sporta.

Jedan od najlepših štandova je štand Atletskog saveza Srbije koji su posetili skakač u dalj Lazar Anić, sprinterka na 400 metara Tamara Salaški i skakačica u dalj Milica Gardašević.

Ministar Udovičić je istakao velike uspehe srpskog sporta u 2017. godini

- Postignuti su izuzetni rezultati na međunarodnim i domaćim takmičenjima, naši sportisti su bili na visini zadatka u ovoj godini, i do danas osvojili ukupno 720 medalja-  naveo je Udovičić.

On je istakao da je na 49 međunarodnih takmičenja osvojeno 38 medalja u olimpijskim i paraolimpisjkim disciplinama, u pojedinačnim i kolektivnim sportovima.

Foto: Marko Todorović

- Zahvaljujući velikim naporima Vlade Republike Srbije, pokazali smo se kao uspešan domaćin velikih sportskih takmičenja, kao što su Evropsko atletsko dvoransko prvenstvo, Evropsko prvenstvo u rvanju za seniore u olimpijskim disciplinama, Svetski kupovi u veslanju, kajaku i kanuu, a 2020. godine predstoje nam. 5. Evropske sportske univerzitetske igre koje će biti održane u Beogradu.

Uveren sam da srpski sport ima blistavu budućnost i da ćemo zajedničkim naporima ostvariti uspehe kojima će se ponositi generacije - rekao je Udovičić.

On je istakao i da je cilj da se kroz edukaciju i zabavu motivišu svi, a naročito deca, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno.

- Cilj nam je i da naglasimo prave životne vrednosti i mladim ljudima pokažemo da vredi naporno raditi, trenirati i davati uvek sve od sebe. Mi smo zemlja šampiona i verujem da ćemo imati tri šampionska dana na Sajmu sporta -, poručio je ministar omladine i sporta.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Na svečanoj ceremoniji gostima su se obratili i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i naši proslavljeni sportisti, Borislava Perić Ranković i Davor Štefanek.

- Očekujemo da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord od 60 hil?ada posetilaca, jer ovde smo da slavimo srpski sport i da slavimo srpske sportiste”, istakao je Šoštar.

Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta" održava se u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na Sajmu učestvuje 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnici najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije.

Nakon svečanog otvaranja, ministar Udovičić sastao se i sa predsednikom Evropske rukometne federacije Mihailom Vidererom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koridori

    26. novembar 2017 | 13:40

    Bravo za sportiste, za heroje mira! Mala zemlja, a toliko heroja mira. Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA