Srpska šampionka u brzom hodanju Dušica Topić ispunila normu za Evropsko prvenstvo!

Ona je prva žena u istoriji naše atletika koja će se takmičiti na Evropskom šampionatu u ovoj disciplini

  • 0

Dušica Topić je ispunila normu na 50km u atletskoj disciplini brzo hodanje za žene i direktno se plasirala na evropsko prvenstvo sa rezultatom koji je osam minuta brži od traženog.

Dušica će na prvenstvu predstavljati našu zemlju kao prva žena u istoriji srpske atletike na 50km hodanje za žene. Boriće se sa snažnim takmičarkama sa istoka i zapada.

>>> TOP HODANJE! Ova vežba prosto usisava salo sa stomaka i zadnjice! (VIDEO) (FOTO)

- Dana 15.10.2017. na internacionalnom mitingu u Ukrajini (Ivan Frankivsk) ispunila sam normu za evropsko prvenstvo u atletici na 50 km brzo hodanje sa rezultatom 4:41:56. Ubrzo zatim Evropska atletska federacija je javno objavila norme. Cilj je da se već sada kao 5. u Evropi, na evropskom prvenstvu (07-12.08.2018. Nemačka - Berlin) maksimalno potrudim da našu zemlju u najboljem svetlu predstavim.“

Pored fizičke spremnosti, u ovoj disciplini se takmiči i odlučuje pre svega glava i srce.

Foto: ASS

Distanca duža od maratona, a pritom pod zahtevnim pravilima tehnike izvođenja. Momenti sudija-takmičar, odnosno isključivanja iz trke su, kako publici uživo, tako i gledaocima preko tv ekrana, jedni od najzanimljivijih, jer su nepredvidivi i iznenadni. Dušica za sada nema tih problema. Oborila je normu i ujedno postavila državni rekord.

- Zahvaljujem se pre svega ljudima iz naroda koji su mi pomagali, kao i sada Atletskom savezu Srbije. Vredelo je, daću sve od sebe da rezultatom opravdam sve i na dalje. - rekla je Duška.

Atletičarka reprezentacije, višestruka prvakinja države, nacionalna rekorderka, sada već 14. u svetu, 5. u Evropi. Videćemo sta će da uradi, želimo joj puno uspeha.

Dušku možete pratiti i na njenom instagram nalogu gde redovno objavljuje svoje treninge.

(Telegraf.ra)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA