Maja Ćirić oborila rekord Tamare Salaški i ispunila normu za Svetsko prvenstvo u dvorani (FOTO)

Atletičarka Partizana trčala 52.78 na 400 metara

  • 0
Foto: Promo/ASS

Srpska atletičarka Maja Ćirić, članica AK „Partizan 1945“, danas je uspela da ostvari dugo očekivan rezultat. Ona je na Mitingu u Beču istrčala novi državni rekord u dvorani na 400 metara, koji sada iznosi 52.78 sekundi.

Pre nje, ovaj rekord bio je u vlasništvu Tamare Salaški - 53 sekunde. Pored toga, ona je uspela i da ostvari normu za Svetsko prvenstvo u dvorani u Birmingemu, koje nas očekuje od 01. do 04. marta 2018.godine. Norma u ovoj disciplini bila je 53.15s.

 
A post shared by Maja Ćirić (@maja.melissaki) on

 
A post shared by Maja Ćirić (@maja.melissaki) on

- Ove zimske sezone plan od mog trenera i mene bio je da trčim između 53.40 s i 53 s, tako da smo svakako naša očekivanja prevazišli. Oboje smo prijatno iznenađeni, i iako smo planirali da mi prvo veliko takmičenje bude na Evropskom prvenstvu u Berlinu ovog leta, ipak će to biti ovog marta u Birmingemu - rekla je Maja Ćirić.

Podsetimo da, pored Maje, normu za SP u dvorani imaju: Ivana Španović (skok udalj), Tamara Salaški (400m), Amela Terzić (1500m) i Asmir Kolašinac (kugla).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA