Međunarodni 51. "Beli kros" održan na Košutnjaku: Veteran atletike dao je lekciju mladima kako da čuvaju zdravlje (VIDEO)

Na svečanom otvaranju Belog krosa bio je i jedan od osnivača, Boško Đorđević, koji nam je opisao kako je ova tradicionalna manifestacija počela da se održava u Beogradu

  • 1

Međunarodni Beli kros održao se po 51. put na Košutnjaku i okupio je veliki broj takmičara svih uzrasta,

Na svečanom otvaranju bio je i veteran i jedan od osnivača Belog krosa, Boško Đorđević, koji se prisetio kako je to izgledalo davne 1967. godine, kada su srspski atletičari, po ugledu na Engleze tokom zime pokrenuli takmičenje, koje je zbog snega, koga ove godine nije bilo, nazvano Beli kros.

- Kros postoji 51 godinu. U to vreme mi atletičari u toku zime jedno mesec i po do dva nismo imali trke i bilo je mirovanje. Poučeni iskustvom Engleza, koji i zimi imaju trke, pokušali smo i mi. Krenuli smo Brana Radović, moj učenik i ja da napravimo Beli kros, i tako je on počeo. Beli kros se zove zbog snega, kojeg nažalost nema uvek - rekao je za Telegraf jedan od osnivača Belog krosa.

Za kraj je Đorđević dao i lekciju svim mladima da su sport i kretanje najbolji način za afirmaciju zdravlja.

- Mnogo je važno baviti se sportom, to je osnovno. Kretati se znači živeti. Taman posla da se ljudi time ne bave, naročito mladi. Bez obzira na to koji sport je u pitanju. Ali hodanje i trčanje na najbolji način afirmišu zdravlje - zaključio je Boško Đorđević, veteran Belog krosa.

Daljinac

(P. Ž)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA