Srbiju na Balkanskom prvenstvu u hodanju na putu predstavlja šestoro takmičara!

Takmičenje se održava u subotu u Zrenjaninu

  • 0

Prvenstvo Balkana u hodanju na putu održaće se u subotu, 14. aprila 2018. godine, u Ečkoj kod Zrenjanina, u organizaciji Atletskog kluba Proleter, Atletskog saveza Srbije i Balkanske atletske federacije, uz podršku Mesne zajednice Ečka, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Balkansko prvenstvo u brzom hodanju održaće se na sertifikovanoj kružnoj stazi (1 krug - 1000 metara) koja se proteže uz Kaštel "Ečka", a u skladu sa pravilima Balkanske atletske federacije.

Ceremonija otvaranja prvenstva biće održana u subotu 14.04. od 13.00 časova u dvorištu Kaštela "Ečka", nakon koje će se održati promo trka u brzom hodanju na 1000 metara u kojoj će učestvovati mladi atletičari iz AK Proleter Zrenjanin i Osnovne škole "Dr Aleksandar Sabovljev" iz Ečke (start u 13.45).

Programom Balkanskog prvenstva u brzom hodanju na putu predviđeno je održavanje sledećih trka:

Danica Gogov tokom gostovanja na jednoj televiziji Printskrin: Youtube

- mlađi juniorke 5 km (start u 14.15 časova)

- mlađi juniori, starije juniorke i stariji juniori imaće istovremeno start u trci na 10km (početak u 15.00 časova)

- seniori i seniorke startovaće u isto vreme u trci na 20km (start u 16.15 časova)

Na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana učešće je potvrdilo devet država (Bugarska, Grčka, Hrvatska, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Ukrajina, Turska i reprezentacija Srbije). Prema kvalitetima takmičara koji su prijavljeni očekuju se izuzetno kvalitetne trke u svim kategorijama.

Našu zemlju predstavljaće šest takmičara: Gogov Danica, Savićević Tijana, Popović Marija, Stanković Rebeka, Delčev Jovan i Proročić Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA