Pronašla sam Boga na parkingu, tada je krenuo moj put ozdravljenja: Najbolja hrvatska atletičarka molitvama se vraća na veliku scenu!

Blanka Vlašić je bila u vrhu svetske atletike do 2012. godine, a onda se povredila i krenula u potragu za unutrašnjim mirom

  • 7

Jedna od najboljih hrvatskih atletičarki Blanka Vlašić ispričala je neobičnu priču kako je uspela da kroz veru promeni svoj pogled na život. Ona je istakla da je verovala samo u sebe i svoje naporne treninge, ali kada je doživela tešku povredu od koje se oporavljala skoro dve godine.

>>> Blanka Vlašić očarana beogradskom dvoranom, čast joj je što je upoznala Novaka (VIDEO)

- Jednostavno sam odlučila da mi Bog ne treba, da sam dovoljna sama sebi i koncentrisala sam se samo na sport. Moj cilj bio je biti najbolja na svetu i biti najbolja svih vremena - rekla je Blanka.

Dodala je da je imala tim ljudi koji ju je u tome podupirao.

- Živela sam u jednoj kutiji gde je samo jedna mogućnost bila prihvatljiva, a to je uspeh. Ništa drugo nije me moglo toliko razveseliti kao letvica koja ostaje - rekla je i dodala da je stalno osećala izazov da nadmaši samu sebe.

Osvojila je sve, ali nije bila zadovoljna sobom Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images)

Onda je usledila povreda koja je promenila sve.

- Sada kad vratim film shvatam koliko sam puta išla protiv  bola i koliko sam puta maltretirala svoje telo. Nije bilo važno što me boli peta, ali sve se to slagalo sa strane. Normalno da telo neće dopustiti da ga iscrpljujem zauvek. U jednom trenutku i telo kaže – dosta mi je toga, nemoj to više da mi radiš - istakla je Vlašićeva.

Tokom jednog putovanja u Portugaliju  gde je išla kod lekera na pregled i mišljenje, čitala je Bibliju.

- To je bio neki znak. Tražila sam utočište i sigurnost, koje sam tražila svuda okolo, ali nisam našla. Očito svi osećamo zov našeg srca i duše, to je glas koji nas zove kući. Nažalost, to najbolje čujemo onda kad se osećamo najjadnije i preopterećeno.

- Početkom 2013. godine sam lošije spavala i postala sam teskobna i to je kulminiralo kad sam osećala da mi je nešto selo na grudi i više uopšte nisam mogla disati-  opisala je svoje stanje Olimpijska vicešampionka.

Blanka na jednom mitingu u Beogradu Foto: Marko Todorović

Rešila je da ispriča ocu sve, a priču je čuo brat Marin koji joj je nakon treninga rekao da se moli za nju. Ona nije ništa znala o njegovom ranijem preobraćenju u veru, jer nisu razgovarali mesec dana zbog nekog nesporazuma.

- Tamo, na tom pustom parkiralištu, za vreme njegovog monologa koji sam ja poslušala dogodilo se moje obraćenje. To nije bilo potaknuto nekim mojim pitanjem, to je bio dar. Izliv Duha Svetoga koji je promenio ceo moj život, mene celu iz korena.

- Ne volim izraz da sam pronašla Boga, jer ne mogu pronaći onog koji je mene pronašao prvi. Prisetila sam se Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj pređašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina - ispričala je Blanka ljudima na 29. mladifestu.

(Telegraf.rs/Index.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    6. avgust 2018 | 16:11

    Vrati se vjeri kojoj su tvoji preci pripadali...vas tu zovu vlasi a tako su turci zvali Srbe...sjajan sportista,Blanka...sve naj

  • Sanja

    6. avgust 2018 | 16:28

    Ja sam jednom na parkingu našla petsto kinte i kupila sam kondome i coca colu

  • cicko

    6. avgust 2018 | 16:52

    Moze li se znati sta BOG vozi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA