≫ 

Veroljub Zmijanac na Kongresu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka

Kongres Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) održaće se od šestog do devetog septembra 2018. godine u Talinu, Estonija

  • 0

AIMS je osnovan 1982. godine i ima preko 450 članica, među kojima se nalaze organizatori najboljih trka na svetu, a Kongres će biti održan 22. put. Predstavnik naše zemlje biće Veroljub Zmijanac, generalni menadžer Road Running Asocijacije.

Ova Asocijacija je osnovana na redovnoj sednici Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije, koja je održana u junu mesecu, i kada je doneta je odluka o nastanku Asocijacije uličnog trčanja. Ona će predstavljati krovnu organizaciju organizatora dugoprugaških, uličnih trka u Srbiji koja ima za cilj povećanje broja građana koji se bave trčanjem.

Na čelu ove organizacije postavljen je Veroljub Zmijanac, predsednik Beogradskog trkačkog kluba. Asocijaciju mogu da čine svi Atletski klubovi i sportska udruženja koja organizuju trke. Pored masovnosti cilj je i što bolji kvalitet trka van stadiona kroz primenu standarda, umrežavanje, razmenu znanja i iskustva svojih članica.

Sajt kongresa i teme o kojima će biti reč možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu: http://www.aimsworldcongress2018.ee/en/welcome .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA