≫ 

Još samo 8 dana do najveće trke ove godine u regionu: Da li ste se prijavili za Serbian maraton?

Serbian maraton ušao je i u zvaničan kalendar Evropske atletske federacije

  • 2

Ako želiš da budeš pobednik i da svoju trku završiš na mestu gde su najveće uspehe postizali Novak Đoković, Ivana Španović, košarkaši Srbije, odbojkaši, vaterpolisti, onda se prijavi za Serbian maraton 4. novembra.

Trka se završava u Štark Areni, i zato se prijavi i utrči u Arenu kao šampion. Inače, ova trka zvanično je postala deo kalendara Evropske atletske federacije.

Konvencija Evropske atletske federacije održava se 25. i 26.oktobra u Lozani. Srbiju predstavljaju direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i savezni selektor Edin Zuković. U dva dana programa održaće se puno seminara i radionica koje će biti predstavljene svim federacijama.

Najbitniji deo prvog dana je kalendar takmičenja EAA, kao i prezentacija sistema kvalifikovanja za SP u Dohi, rang liste IAAF-a, kao i programi podrške nacionalnim savezima kroz projekte.

Mesto gde se završava Serbian maraton Štark Arena Foto: Marko Todorović

U izlaganju novog sistema kvalifikovanja za SP prezentovani su ciljevi i značaj ovog načina bodovanja,kao i reakcije federacija na predloge. Ima dosta negativnih komentara, nedoumica u bodovanju, tako da ostaje ljudima iz IAAF-a da u dogovoru sa federacijama resi te dileme. EAA takodje razmišlja o uvodjenju istog sistema kvalifikovanja za takmičenja iz programa EA.

Drugog dana održane su radionice za direktore saveza i selektora, a na kraju je usvojen i kalendar EAA u kom se nalaze trke Serbia Marathon-a koje će se održati:

Serbia Run 10k/5k (datum trke 04.11.2018. godine)

Serbia Run 10k/5k (datum trke 30.03.2019. godine)

Serbia Marathon 42k/10k/5k (datum trke 03.11.2019. godine)

Prijave za prve trke Serbia Marathon-a su još uvek otvorene i nalaze se na sledećem linku: http://serbiamarathon.com/prijava/ .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    26. oktobar 2018 | 13:04

    Kakva trka godine.. Smesno.. Od maratona dosli smo na trku 5 i 10km..

  • 10JQKA u boji

    26. oktobar 2018 | 21:08

    bas ste izabrali datum, kad se odrzava jedan od najvecih marathona. NYCM!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA