Branković: Beograđani će oceniti koji je maraton bolji...

Premijerni Serbia Marathon biće održan u nedelju 4. novembra na Novom Beogradu sa ciljem u Štark Areni

  • 2

Premijerni "Serbia Marathon" nije konkurencija Beogradskom maratonu i ne želi poređenje, ali će građani dati sud koji je kvalitetniji, u trenutku kada je jedan dobio ulazak u kalendar Svetske atletske federacije, a drugi sa dužom tradicijom izgubio licencu, poručio je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

"Serbia Marathon", u organizaciji Atletskog saveza Srbije, prvi put održaće se u nedelju trkama na pet i 10 kilometara sa startom i ciljem kod Beogradske arene, a Branković ističe da je sve spremno za novi veliki događaj.

- Ne pravimo maraton da budemo konkurencija, zato smo otišli na drugi kraj grada i imamo ravnu i bržu stazu. Građani Beograda vrlo brzo će moći da idu tim ulicama, na kratko se sve zatvara, a ne da držimo ceo dan u blokadi. Oni će prepoznati šta je bolje za njih i viđeće se koji maraton je kvalitetniji - rekao je Branković Tanjugu u novoizgrađenoj i savremenoj atletskoj dvorani na Banjici.

Cilj serbia marathona biće u Štark Areni Foto: Marko Todorović

Drugi "Serbia Maraton", koji je već zakazan za 3. novembar naredne godine, ušao je u kalendar svetske atletike, za razliku od Beogradskog maratona koji nije zbog dugova, podseća Branković.

- Onaj ko nije plaćao račune treba da odgovara i ima određene koncekvence. Naš maraton je ušao u kalendar, Beogradski maraton nije zbog poznatih razloga. ASS nije izbacio Beogradski maraton, već Evropska atletika zbog neplaćanja računa menadžerima i atlečarima. To je jedina istina - kaže Branković.

Najlepša promoterka serbian maratona: Ivana Španović Foto: Marko Jovanović

Prema njegovim rečima ne zanima ga kako će Beogradski maraton rešiti probleme, jer nije u njegovom opisu posla, već samo da brine o manifestacijama pod podroviteljstvom AŠ.

- Ne želimo da se poredimo, iza sebe imamo veliki kredibiltet u organizaciji sportskih događaja i želimo da budemo najbolji, to je normalno. Očekujem da u narednih nekoliko godina postanemo lideri u regionu, prevaziđemo maratone koji su prevazišli naš, a to su onaj u Ljubljani, Zagrebu i Podgorici. Hoćemo da u narednom periodu "Serbia marathon" bude uzdanica Beograda i Srbije".

VIDEO: Bliži se trkački spektakl godine: Osetite se kao šampioni i budite deo Serbia maratona!

Otkrio je da je za "Serbia Marathon" prijavljeno 3.000 učesnika, što je, kako kaže, odličan broj za prvi put.

- Atletski savez Srbije je učinio sve da svi učesnici osete kao pravi šampioni i dožive ono što su svi naši šampioni upravo u Beogradskoj areni. Šta je glavni motiv? Pobedi sam sebe... Tu se postaje šampion, Ivana Španović je bila prvak Evrope u Areni, uspehe su imali vaterpolisti, rukometaši i ostale legende", rekao je Branković i najavio sjajan propratni i zabavni program, čak i za decu.

Kako naglašava, Beograd je dobio novu priliku da okupi strance i ponovo pošalje pravu sliku u svet.

- Beograd je velika metropola, odavno je na sportskoj mapi sveta, a mi se nadamo da će "Serbia Marathon" biti ono što do sada nije imao. ASS ima izuzetnu podršku od Svetske, Evropske i Balkanske atletske federacije. Verujem da će Beograd taj dan biti bogatiji za određeni broj turista, koji su kao i na EP, za nekoliko dana napunili sve beogradske hotele. Cilj je da privučemo što veći broj maratonaca u Beograd i da odu sa što lepšim utiscima".

Ovo je staza serbian maratona Foto: ASS

Na kritike Beogradskog maratona, upućenih lično Brankoviću, ne želi da osvrće, već samo ističe da učinak dovoljno govori.

- Najbrži sam Srbin, još uvek vlasnik šest rekorda, iza mene je 11 godina u ASS i organizovali smo brojne događaje. Iza sebe imam jasan "CV" i ne želim da ulazim u polemiku sa ljudima koji od Svetske atletske scene imaju negativne komentare.

- Žele da uvlačenjem Slobodana Brankovića u njihovo blato podignu sebi rejting, taj film neće gledati. Nisam odgovarao na njihove pritužbe, na kraju bi rekli i da nisam bio šampion Evrope, da nisam bio onaj Branković koji je trčao u pet disciplina i koji je doneo evropsku šampionsku titulu Zvezdi, već drugi čovek pao sa Marsa. Nisam siguran da to može da prođe - zaključio je Branković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trkač

    29. oktobar 2018 | 16:10

    Ma da, Beograđani se razumeju u maraton, svi su maratonci u onoj nepreglednoj gužvi !

  • Cale

    29. oktobar 2018 | 20:50

    Konacno pametna ideja! BRAVO! Smucile su nam se razne trke manifestacije...redovno ,skoro svaki vikend ,remeti se funkcionisanje saobracaja. Ada ...usce...i jos mnogi delovi grada idealni za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA