≫ 

PET dana do najvećeg trkačkog spektakla u Srbiji: Već je prijavljeno 2.500 takmičara za trku čiji je cilj u Areni (VIDEO)

Ne propustite neverovatnu priliku da trku završite u najvećoj dvorani na Balkanu gde su najveće uspehe postizali teniseri, atletičarka Ivana Španovićm vaterpolisti

  • 3

U okviru „Serbia Marathon Series“ kampanje, planiraju se tri trke koje će se trčati na Novom Beogradu, gde se na startu i trasi planiraju razni muzički i drugi zabavni sadržaji, a cilj sve tri trke biće u Štark Areni gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca.

Muzika, mažoretkinje i svetlosni efekti daće poseban ugođaj na cilju. Festival trčanja u Areni biće jedinstven na svetskoj trkačkoj sceni. Planiran je originalan scenario koji će sve prisutne ostaviti bez daha.

Tim povodom je održana konferencija za medije pet dana pred prvu trku u nedelju 4. novembra na trasi na Novom Beogradu.

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović rekao je da će maraton koji će biti održan 2019. godine, biti u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, a da je za trke od 5.000 i 10.000 metara, koje se održavaju 4. novembra ove godine, već prijavljeno više od 2.500 takmičara.

Veselin Jevrosimović; Foto: Milena Đorđević

- Cilj ASS je popularizacija atletskog sporta. Iz tog razloga smo pokrenuli Serbia Maraton, koji ima niz uličnih trka, a kojem je kruna maraton koji će se održati u novembru 2019. godine. Pozivamo sve Beograđane da se pridruže u prijavama za trke na 5.000 i 10.000 metara. Za sada imamo 2.500 prijavljenih takmičara, što je za prvu organizaciju veoma zadovoljavajući broj.

- Takođe želim da napomenem da je Serbia maraton 2019. godine u programu ASS i u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, i dobili smo podršku od predsednika IAAF-a Sebastijana Koua. Zahvaljujem se svima onima koji su pomogli organizaciju ovog jedinstvenog događaja. Zahvaljujem se gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta i direktoru Štark arene, Goranu Groviću, koji je omogućio da cilj trke bude u ovoj prelepoj dvorani - poručio je Veselin Jevrosimović.

Veroljub Zmijanac, marketing menadžer Serbia maratona; Foto: Milena Đorđević

Marketing menadžer Serbia maratona, Veroljub Zmijanac objasnio je da je cilj Srbije da postane regionalni lider kada je u pitanju promocija trčanja.

- Sada imamo 2.500 prijavljenih, i taj broj je veliki i impozantan, a već sledeće godine, ćemo imati učesnike iz 19 zemalja. Naš cilj je da postanemo lider u regionu, a da na osnovu toga napravimo svetski brend trčanja.

- I dalje pozivamo sve trkače, žitelje Beograđana, a posebno Novobeograđane, gde se održava besplatni događaj za svu decu, i to je jedinstvena prilika da svi uđu u Arenu i da svi zajedno proslavimo ulazak trkača - rekao je Veroljub Zmijanac.

Direktor arene, Goran Grbović, istakao je da mu je zadovoljstvo što je ASS odlučio da cilj trke bude u najvećoj dvorani na Balkanu.

Direktor Štark arene, Goran Grbović; Foto: Milena Đorđević

- Meni je zadovoljstvo da je ASS odlučio da završni cilj bude ovde u Areni. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, dobrodošli ste, trka može da počne - rekao je Grbović.

I jedan od učesnika trke, Stefan Ilić, zahvalio je svima koji su omogućili ovakvu trku.

- Hvala svima koji su nam omogućili ovakvu trku. Ti polumaratoni i maratoni su bili dosta popularni, ali trka od 5 i 10 kilometara su prava zona zdravlja i omogućava svima da mogu da se uključe u trku - rekao je Ilić.

Stefan Ilić, učesnik trke; Foto: Milena Đorđević

“Serbia Marathon Series” čine tri trke:

Serbia Run 10k/5k (datum trke 04.11.2018. godine)

Serbia Run 10k/5k (datum trke 30.03.2019. godine)

Serbia Marathon 42k/10k/5k (datum trke 03.11.2019. godine)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    30. oktobar 2018 | 14:28

    A na nike run bilo 15.000 ljudi, o cemu mi pricamo .

  • Blok 45

    30. oktobar 2018 | 15:33

    I opet zatvaranje ulica, gradski prevoz neće raditi. DOKLE VIŠE : maratoni, trijatloni, rolerijade, biciklijade po ulicana Beograda?

  • NekoKo

    30. oktobar 2018 | 14:37

    Opasan spektakl ima sve da stane... Srbija i atletika. Ovi što se reklamiraju i trte da kao nešto izdižu taj sport u Srbiji samo kradu tuđi uspeh, konkretnije uspeh Ivane Španović. Ona je trebala kao i Novak, da napavi svetski tim oko sebe i da s distancira od Srbije u smislu atletike pre svega. Kada Ivana završi karijeru, kao i Novak to bi bilo to sa srpskim tenisom i atletikom u narednih 100 godina. Nema u ta dva sporta kod nas sistema, stručnog rada ... samo šminka i foliranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA