Srpski ministri maratonci: Mali i Đorđević trče na atinskom maratonu (FOTO) (VIDEO)

Prema procenama organizatora, na maratonu je učestvuje 20.000 ljudi

  • 3

Ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Zoran Ðorđević učestvuju na maratonu u Atini sa željom da na najbolji način promovušu Srbiju.

Atinski maraton, jedini autentični maraton na svetu, trči se od čuvenog maratonskog polja, gde je 490. godine pre nove ere održana čuvena bitka između Atinjana i Persijanaca, do centra Atine, odnosno do stadiona Panathenaik, gde su 1896. održane prve moderne Olimpijske igre.

Foto: Tanjug/ZELJKO VUCKOVIC

Prema procenama organizatora na maratonu učestvuje 20.000 ljudi.

Mali posle učešća u polumaratonskim trkama u Beogradu, danas prvi put učestvuje na maratonu.

Foto: Telegraf

- Daću sve od sebe i mislim da je to najvažnije. Nikada do sada nisam trčao 42,195 km, ali sam to sam postavio sebi kao cilj i verujem da ću ga ostvariti. S puno optimizma nastupamo - rekao je Mali Tanjugu na štandu Beogradskog maratona u Atini.

Ðorđević je već jednom istrčao maraton, još 2006. godine u Beogradu i sada želi ponovo.

- Verujem da ćemo Siniša i ja uspeti da zajedno promovišemo Srbiju i da ćemo prolaskom kroz cilj pokazati da Vlada Srbije sve što zamisli može i da ostvari. Velika želja mi je da posle istrčim i Njujorški maraton i kompletiram sva tri najveća maratona na svetu - rekao je Ðorđević.

Foto: Tanjug/ZELJKO VUCKOVIC

Oba ministra čestitali su Beogradskom maratonu dobijanje Svetskog maratonskog Oskara.

- Čestitke BGD maratonu i gospodinu (Dejanu) Nikoliću. To je veliko priznanje za naš grad, našu zemlju. Mislim da niko u regionu nije dobio ovakvo priznanje. To pokazuje koliko je Srbija sportska zemlja, koliko je Beograd prestonica sporta i koliko se mnogo ulaže u sport - rekao je Mali.

Ujedno, kako je naveo, i najbolja poruka mladima kako da izgrade sebe, kako da pobeđuju, gube, spreme se za ono što ih očekuje u životu.

Foto: Tanjug/ZELJKO VUCKOVIC

- Da postave teške ciljeve i kako da ih ostvare. To je maraton, to je sport i pravi način promocije naše zemlje - poručio je Mali.

Komplimente nije štedeo ni Ðorđević.

- Ovo je sjajna promocija Beogradskog maratona, što pokazuje da je Beograd ozbiljan grad i izrasta u pravu metropolu. Čast je biti ovde i verujem da će vrlo skoro BGD maraton biti rame uz rame sa najboljim svetskim maratonima - istakao je Ðorđević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. novembar 2018 | 10:55

    Bolje da trcite kroz Beograd i da vidite kako obican narod zivi i sa kojim se problemima suocava u komunalnoj infrastrukturi

  • lemo

    11. novembar 2018 | 11:39

    znaci brate kiza vise nije vozac ode maratonce da me bude maratonci trce poslednji krug

  • a. v.

    11. novembar 2018 | 14:45

    Mali , vracaj se u Beograd, kakav bre maraton!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA