Ivana Španović spremna da uđe u istoriju: Pre nje ovo je uradila samo jedna žena!

Sledeće godine našu heroinu očekuju dva velika takmičenja od kojih na jednom brani titulu drugi put

  • 0

Nakon što je morala da odustane sa EP u Berlinu koje je održano ovog avgusta, zbog povrede, naša najbolja atletičarka Ivana Španović, uveliko se sprema za zimski deo takmičenja. U toku naredne godine 2019. očekuju je dva velika takmičenja, a to je Evropsko prvenstvo u dvorani koje će se održati u martu u Glasgowu i Svetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi.

Kako se navodi u saopštenju Evropske atletske federacije, Ivana će ovog marta braniti titulu evropske šampionke po treći put, za redom. Ukoliko bude uspela u tome, ona će postati druga žena u istoriji kojoj je to pošlo za rukom, i krenuće stopama Heike Drechsler koja je to uspela da uradi u periodu od 1986 do 1988 godine, još kada su se prvenstva organizovala svake zime.

Najbolji rezultat u dvorani, Ivana Španović ostvarila je u Beogradu na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je skočila sjajnih 7.24 metara, i tako postala treća najbolja daljašica svih vremena.

VIDEO: Ivana Španović veliki intervju posle osvajanja svetske titule u dvorani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA