Lazar Anić i Amela Terzić se oporavljaju od povreda!

Dvojac srpskih ataletičara je krenuo sa pripremama za novu sezonu

  • 0

Nakon ozbiljne povrede ligamenata i operacije, srpski atletičar Lazar Anić se sprema za takmičenja u dvorani ove zime

On je trenutno u prelaznoj fazi priprema kao i 90 posto atletičara, izmedju baze i takmičarskog perioda.

- Iako osećam da je sve kako treba, obazriv sam jer je potpuni oporavak za ovakvu povredu odnosno ulazak u takmičarski period nakon godinu dana od operacije. Plan za narednu sezonu je kao i pre povrede, državni rekord u dvorani i borba za finale na najvećim takmičenjima. Mislim da nema razloga da razmišljam drugačije - rekao je Anić.

Ako bude sve onako kako su zamislili on i njegov trener, prvo takmičenja na kojem ćemo imati priliku da gledamo Lazara, biće Prvenstvo države u dvorani.

Foto: A. Nalbantjan

Takođe, i Amela Terzić uspešno se oporavlja od povrede ahilove tetive koja je zadesile na Evropskom prvenstvu ove godine. Za novu sezonu odabrala je da se priprema u Ulcinju gde boravi sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem.

- Još uvek imam male posledice od povrede. Za sada treniram po planu i programu oporavka posle povrede. Trenutno se nalazimo u Ulcinju, i sada ću polako početi sa pojačavanjem tempa treninga - rekla je Terzićeva nedavno.

Ona će pokušati da se spremi za dvoranu, gde želi da trči na 3000 metara. Njen najbolji rezultat u ovoj disciplini je 9:03,39 koji je ostvaren 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA