Genijalna akcija ASS: Organizuje se besplatna porodična trka!

Trka će biti organizovana 31. marta, a cilje je da u Srbiji svaka porodica ima bar jednog člana koji će trčati

  • 0
TRKA SA BOJAMA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U okviru organizacije 1. Serbia marathona, početkom proleća, u nedelju 31. marta 2019. godine na Dorćolu u BRC Runners Hub, Atletski savez Srbije organizuje besplatnu trku za sve porodice u Beogradu.

Dužina staze je 3 kilometra i svi učesnici mogu da je pretrče ili prehodaju. Nagrada za porodicu koja prva zajedno prođe kroz cilj jeste besplatna startnina za Serbia marathon u novembru 2019. godine. Pored najbrže, biće nagrađene i najbrojnija, te najoriginalnija porodica sa najlepšim dresovima ili navijačima.

Porodična trka u Beogradu predstavlja festival aktivnih porodica koje slave život kroz kvalitetno provođenje zajedničkog vremena. Učestvovanje na ovoj trci je BESPLATNO za prvih 300 prijavljenih porodica. Nakon trke, program se nastavlja uz muziku i mini sajam aktivnih porodica koje čine “Zona zdravlja”, “Zona sreće” i “Zona snage”.

Da je u pitanju dugoročni projekat Atletskog saveza Srbije, potvrdio je i generalni menadžer Serbia marathona, Veroljub Zmijanac:

- Imamo jednu hrabru ideju, a to je da do 2030. godine u svakoj porodici u Srbije imamo barem jednog člana porodice koji trči. Taj član je naš agent zdravog života i to može biti bilo tata koji igra fudbal sa drugarima, mama triatlonka ili dete koje je u sistemu takmičarskog sporta. Na taj način imaćemo Srbiju u kojoj ne 7.000 nego 70.000 ljudi trči i nas 700.000 koji se redovno bavimo fizičkom aktivnošću. To je naš cilj: 10% Srbije koja se redovno bavi sportom.

ASS neće ograničavati niti proveravati ko čini porodicu. Na trci je dozvoljeno učestvovanje svima koji žele da budu u pokretu zajedno sa svojim najbližima. Osobe u invalidskim kolicima, mame i tate sa bebama, vlasnici pasa sa kucama mogu završiti trku na 3 km i zajedno provesti kvalitetno vreme.

Ovde možete i da se prijavite za porodičnu trku.

VIDEO: Pogledajte kako su izgledale trke na 5 i 10 km u okviru prve serije Serbia marahton trka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA