≫ 

Otvoreno Atletsko prvenstvo Srbije: Kraljica sportova ovog vikenda stanuje na Banjici (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović otvorio takmičenje koje će našim najboljim atletičarima poslužiti kao dobra uvertira za veće izazove koji slede u međunarodnim okvirima

  • 0

Atletsko prvenstvo Srbije za seniore i seniorke startovalo je u subotu u hali na Banjici, gde će tokom vikenda prodefilovati krem domaće "kraljice sportova", a sve u sklopu priprema za ono što najboljima sledi početkom narednog meseca (1-3. mart) u Glazgovu - Evropsko prvenstvo u dvorani.

Takmičenje je svečano otvorio predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Važno je napomenuti da je ulaz u halu za sve ljubitelje atletike - besplatan.

Veselin Jevrosimović i generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković Foto: Nikola Tomić
Veselin Jevrosimović proglasio je otvorenim takmičenje u hali na Banjici Foto: Nikola Tomić

Nakon teške povrede i godinu dana pauze na zaletištu će biti Lazar Anić.

- S obzirom na to da sam imao samo dva meseca ozbiljnog treninga nije realno očekivati bilo šta od mene. Naravno, imam neka svoja očekivanja i ciljeve koje bih želeo da ostvarim ali od svega je najbitnije da ovim prvenstvom i narednim takmičenjima vratim takmičarski i skakački osećaj koji je logično izgubljen zbog više mesečnog odsustvovanja. U nedelju će biti tačno 11 meseci i 1 nedelja od ozbiljne operacije kolena i pokušacu da se opustiim, da tehnički pravim dobre skokove i da se ne opterećujem rezultatom - rekao je Anić u najavi dugo čekanog povratka na zaletište.

Osvajač bronzane juniorske medalje na Evropskom prvenstvu u krosu Elzan Bibić, trčaće oba dana takmičenja, u subotu ga očekuje trka na 1500m, a u nedelju trka na 3000m.

- Nisam dugo trčao u dvorani, a sada me očekuju dve probne trke, koje će biti provera za mene posle priprema koje sam obavio u Ulcinju. Nadam se ličnim rekordima - rekao je Bibić

Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA