≫ 

Serbia Open Indoor: Španovićeva sa Banjice uzleće ka Glazgovu, među takmičarima Kolašinac i Bibić

Kraljica sportova će 20. februara živeti u Atletskoj dvorani

  • 2

Atletski savez Srbije organizuje četvrti Serbia Open Indoor Meeting, zakazan za sredu 20. februar u 17 časova.

U zvaničnom programu takmičenja će biti dvanaest disciplina, pet u ženskoj (60m, 60m/pr, 400m, 1500m, skok udalj), i sedam u muškoj konkurenciji (60m, 60m/pr, 400m, 1500m, skok udalj, skok uvis, bacanje kugle).

Miting će služiti i kao generalna proba za Evropsko prvenstvo u Glazgovu, pošto se Serbian Indoor održava pred istek prijavnog roka za učešće na dvoranskom prvenstvu u Škotskoj.

Za takmičenje na Banjici vlada veliko interesovanje i do sada je preliminarno prijavljeno 120 takmičara i takmičarki iz 12 evropskih zemalja.

- Zvezda mitinga će biti Ivana Španović, kojoj će ovo biti i poslednja provera pred Glazgov, gde brani titulu šampiona Evrope osvojenu prošle godine u Beogradu. Pored nje publika će imati priliku da vidi još nekolicinu svetski i evropski vrednih takmičara: Pezer Mesuda (BIH) petoplasiranog sa SP u Birmingemu 2018, zatim Stipu Žunića (Hrvatska) , trećeplasiranog sa SP u Londonu.

Obojica će veliku konkurenciju imati u našem Asmuru Kolašincu. Veoma interesantnu trku možemo očekivati od momaka na 1500 metara, gde je prijavljeno deset takmičara, među kojima je i naš Elzan Bibić.

Mislim da će svi oni koji naredne srede dođu u  Atletsku dvoranu imati prilike da uživaju u jednom prijatnom, atletskom popodnevu - rekao je direktor mitinga, Slobodan Popović.

Karte za miting su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Atletske dvorane, svakog dana od 7 do 21 sat.

VIDEO - Ivana Španović vas poziva na atletski spektakl "Serbian Open Indoor Meeting"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    12. februar 2019 | 14:55

    Srpkinja nasa slatka !

  • Navijac

    12. februar 2019 | 15:04

    Bravo Kraljice,podigla si ovaj sport na jedan kvalitetan nivo,i ako nije medijski propracen poput nekih drugih sportova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA