≫ 

Španovićeva oduvala Britanke i rekordom pokorila Birmingem!

Sjajan skok Srpkinje u četvrtoj seriji i velika pobeda

  • 10

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na atletskom mitingu u Birmingemu i napravila sjajnu uvertiru za Evropsko prvenstvo u Glazgovu.

Ona se posle Berlina (početkom februara) još jednom vratila na zaletište nakon pola godine pauze. Avgusta prošle godine povredila Ahilovu tetivu u kvalifikacijama pred finale Evropskog prvenstva u skoku udalj.

Njoj je rekordni skok sezone od 6,78 metara bio dovoljan za trijumf ispred Abigejl Irozuru koja je skočila skoro dvadeset centimetara manje, 6,59 u svojoj najboljoj seriji, dok je trećeplasirana Džazmin Sojers svoj trag u pesku ostavila skoro pola metra iza Srpkinje - na 6,36.

Ivana nije dobro krenula u prve dve serije jer je prestupila, da bi u trećoj, četvrtoj i petoj skočila 6,53, pa 6,78 i 6,56 i na kraju pobedila. U šestoj seriji nije ni skakala.

Četvrtoplasirana je bila Janiša Tomas koja je skočila isto kao i Sojers, petoplasirana je završila Lusi Hadavej sa 6,26 metara, dok je šesta bila Nijam Emerson koja je bila ispod šest metara (5,98 metara).

Da podsteimo, pre petnaestak dana na mitingu u Berlinu, naša atletičarka je bila treća. Španovićevu sada očekuje EP u Glazgovu od prvog do trećeg marta, ali pre toga i Serbia Open Indoor u Atletskoj dvorani na Banjici naredne srede od 17 časova.

 
 
 
View this post on Instagram
Posebne emocije pred takmičenje u Birmingemu Najbolja srpska atletičarka nastupiće u subotu 16.februara na IAAF Grand Prix mitingu u Birmingemu, u sklopu priprema za evropsko prvenstvo koje se održava od 1-3. Marta u Glazgovu. Ovo je Španovićevoj prvi put da skače u Birmingemu posle osvajanja svetskog zlata prošle godine. Pored Ivane, učešće na ovom takmičenju potvrdila je i Milica Gardašević. Prema startnim listama, publika će imati prilike da uživa u obračunu Srpkinje i engleskog tima, koji najveće nade polažu u Jasmin Sojers, vicešampionku Evrope iz Amsterdama 2016.godine. « Za Birmingem me vezuju najlepše uspomene, ovo će biti moj prvi nastup u areni i na zaletištu gde sam pre godinu dana postala svetska šampionka, jedva čekam da takmičenje počne” – izjavila je Ivana pred sutrašnji nastup. Prenos skoka u dalj možete pratiti na Arena Sport 4 sa početkom u 14 :30h, a na istom kanalu od 14 :00 biće emitovana emijisja o Ivani Španović « Moj put ». 🔥A post shared by Atletski savez Srbije (@atletskisavezsrbije) on

VIDEO - Ivana Španović vas poziva na atletski spektakl "Serbian Open Indoor Meeting"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    16. februar 2019 | 15:50

    Volimo te Srpkinjo nasa, najljepsa !

  • Nin

    16. februar 2019 | 16:08

    To sto MOŽE SPORT nemože politika! BRAVO ŠPANOVIĆKA! I TO BAŠ TAMO U GROTLU MRZNJE PREMA NAMA! MA GENIJALANO!

  • Ceca

    16. februar 2019 | 16:18

    Kraljice nasa!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA