≫ 

Naši atletičari dominirali na Serbian Openu: Ivana oborila rekord sezone, ređale se pobede pred Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Takmičenje u Atletskoj dvorani je prošlo idealno za srpske sportiste pred kontinentalno takmičenje

  • 3

U Atletskoj dvorani na Banjici, održan je četvrti Međunarodni Serbian Open Indoor Meeting, gde je nastupio veliki broj atletičara iz Srbije, regiona, kao i drugih evropskih država.

Glavna zvezda je bila Ivana Španović, koja je nastupila u disciplini skok udalj, i to je kraljici srpske atletike bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta.

Provera je bila više nego uspešna, Ivana je došla do ličnog rekorda u sezoni sa 6,92, ali su zatim i ostali pokazali da su spremni za izazove - Elzan Bibić, Amela Terzić, Strahinja Jovančević...

Intoniranje himne Foto: Aleksandar Nalbantjan

Svečano otvaranje zakazano je za 17 časova, kada se atletičarima i gledaocima obratio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

- Ovo je 4. po redu Atletiski miting Serbian Opena, na kome će najveća zvezda biti Ivana Španović, a pored nje, videćete na delu i ostale naše takmičare, koji se spremaju za Evropsko prvenstvo u Glazgovu - poručio je Jevrosimović uz reči dobrodošlice svima u ispunjenoj dvorani.

Podsećanja radi, Ivana Španović juri obaranje rekorda sezone iz Birmingema, gde je imala 6,78.

Uoči spektakla Foto: Aleksandar Nalbantjan

TOK TAKMIČENJA

19.50 - Ovako je skakala Ivana

19.42 -Strahinja Jovančević puca od samopouzdanja posle Serbian Opena

19.39 - Može i Asmir Kolašinac da bude zadovoljan sa 20.34, najbolji je Mesud Pezar sa 20.99.

19.31 - Novi skok je Ivani doneo 6,84!

19.22 - Imala je Ivana 6,90 u četvrtoj seriji, može da bude zadovoljna!

19.11 - Ivana Španović je došla do 6,92 posle dva prestupa! Publika je vodila našu najbolju atletičarku do boljeg rezultata, pa je pao i rezultat iz Birmingema.

19.02 - Prestupila je Ivana u prva dva skoka, posle čega je usledilo konsultovanje sa trenerom Goranom Obradovićem, ne deluje Španovićeva nimalo zadovoljna ovim rezultatima. Nema pravo na kiks, ako prestupi i treći put, ispada.

18.45 - Asmir Kolašinac stao je u red takmičara sa sjajnim rezultatom, rekord sezone je prvi hitac sa 20.34.

18.36 - Skok uvis bio je trijumfalan za Zvezdinog Jasmina Halilija, dobacio je do 2.16! Drugi je bio Rumun Mihai Donisian sa 2.12, što je bio rezultat Maida Redžića iz BiH.

18.31 - Lepo izgleda lista skakača udalj, Strahinja Jovančević je došao do rezultata 7.85, pratili su ga Šveđanin Mičel Torneus sa 7.67 i Hrvat Dino Pervan sa 7.61.

18.02 - Elzan Bibić je pobedio u trci na 1.500 metara! Iako je u finišu bio u zaostatku, nezaustavljivo se poneo i dodao je gas za velike ovacije i trijumf! Imao je na kraju 3:43,22 ispred Danca Jensena, koji se zaustavio na 3:43,48. 

Foto: A. Nalbantjan

17.56 - U trci mlađih juniora na 60 metara, najbolji je bio Stefan Kaljuš sa 7,33, pratili su ga Nemanja Dostanić (7,44) i Andrija Popović sa 7,45. Kod starijih pionirki u istoj disciplini, Ksenija Zoranović je najbolja sa 7,93, slede Lena Stokić sa 7,94 i Vanja Drča sa 8,11.

17.41 - Evo i rezultata trke na 60 metara za mlađe juniorke!

Foto: Telegraf.rs

17.40  - Imao je 7.85 Jovančević u trećem skoku, posle čega mu je Goran Obradović dao nekoliko saveta, iako se radi o rekordu sezone!  Lepa atmosfera vlada na Banjici...

Foto: A. Nalbantjan

17.20 - Već na početku je atmosfera bila uzavrela, pošto je uz ovacije publike Strahinja Jovančević došao do skoka od 7,78, što je dodatno oduševilo navijače u dvorani. Ipak, drugi nastup mu nije bio taličan, pošto je prestupio.

17.00 - Atletski miting otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Želim svim takmičarima dobre rezultate, a organizatorima da nastave sa organizacijom ovakvih događaja je jer ovo što rade pravi Beograd - Beograd otvoren ka sportistima i Beograd koji je domaćin mnogih velikih takmičenja - rekao je Vesić.

Organizator takmičenja je Atletski savez Srbije, čiji je predsednik Veselin Jevrosimović rekao da je Atletska dvorana na Banjici danas okupila više od 150 učesnika iz 14 zemalja koji su ujedinjeni pod istim krovom, u sportskoj misiji koja prevazilazi državne granice.

- Kao što sam naziv ovog takmičenja nagoveštava, otvorenost je njegova najvažnija osobina. Beograd kao i toliko puta ranije otvorenog srca prima sve takmičare, prijatelje sporta i zaljubljenike u atletiku - rekao je Jevrosimović.

Zvaničan program takmičenja obuhvata 12 disciplina - pet u ženskoj konkurenciji i sedam u muškoj.

VIDEO - Veselin Jevrosimović otvorio četvrti Međunarodni „Serbian Open Indoor Meeting“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JD

    20. februar 2019 | 19:07

    Zbog cega nema prenosa, ni na jednom kanalu? Svaka cast devojkama i momcima.

  • LeleKante

    20. februar 2019 | 20:40

    Joj sto volim da vidim Ivanu od 'zada 😂😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA