≫ 

Ovo je nova Ivana Španović: Srbija dobila novu skakačku zvezdu (FOTO)

Sistemski rad ASS i ulaganje u infrastrukturu polako počinje da donosi rezultate

  • 3

Milica Gardašević nova nada srpskog skoka u dalj Foto: A. Nalbantjan

Milica Gardašević ima samo 20 godina, a već krupnim koracima "skače" ka velikim uspesima u disciplini skok u dalj. Na atletskom miting Serbia open osvojila je drugo mesto iza Ivane Španović sa skokom 6,51 metar.

NJEN USPON POČINJE

Pred njom je budućnost i ona bi trebalo da nasledi Ivanu Španović u ovoj disciplini. Podsetimo, da je Ivana sa 18 godina osvojila titulu prvakinje sveta sa 6,55 metara, a da Milica takođe ima te daljine iz najboljeg juniorskog perioda Španovićeve.

Poređenja radi, zlatna medalja na Svetskom juniorskom prvenstvu 2018 osvojena je sa daljinom 6,51 metar (osvojila Nemica), a srebrna sa 6,37 metara. Doduše tada Milica nije skakala toliko, ali je očigledan njen meteorski uspon.

Foto: MN Press

JUNIORSKA PRVAKINJA EVROPE

Njeno vreme tek dolazi, a to smatra i Goran Obradović vrhunski stručnjak za skok u dalj i trener Ivana Španović

- Eto baš iz Novog Sada. Mala Milica Gardašević, ona je pre dve godine bila juniorska prvakinja evrope, juče je skakala i ostvarila dobar rezultat 6,51 m. I ona ide na prvenstvo Evrope, naravno imamo ih još, ne bih ih još nabrajao, ali kada ste pomenuli naslednicu Ivane, imamo je - rekao je Goran Obradović trener naše šampionke Ivane.

Slično misli i Ivana

- Dobro je što dolaze mladi talenti, posebno Milica, jer ne mogu ja da budem sama nosilac celog našeg sporta- istakla je Španovićeva.

VIDEO: Ivana Španović o novoj mladoj zvezdi Milici Gardašević

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA