≫ 

Terzić i Bibić spremni putuju za Glazgov (VIDEO)

Srpski srednje prugaši imaće veliki izazov na predstojećem EP u Glazgovu

  • 4
Foto: ASS

Evropska atletska federacija objavila je konačan broj prijavljenih takmičara za EP u Glazgovu. Ukupno 637 atletičara/ki iz 49 zemalja Evrope nadmetaće se od 01. do 03.marta. Pored Asmira I Strahinje, prvog dana očekuju nas kvalifikacije u trci na 1500m u obe konkurenciji.

Elzan Bibič trčaće u prepodnevnom delu programa od 11.55h, dok će Amela Terzić trčati od 19.10h.

- Dve trke koje sam istrčao na Balkanijadi prošlog vikenda, dokaz su da sam u odličnoj formi. Ovo će biti moje prvo Evropsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, samim tim I dodatna motivacija za što bolji plasman. Veliku zahvalnost dugujem Atletskom savezu Srbije I Atletskom klubu Novi Pazar koji mi daju jak vetar u ledja I podržavaju me.

- Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja”, rekao je Bibić.

Nakon teške povrede stopala koja se zadesila Amelu prošlog leta, njen nastup na EP bio je neizvestan. Međutim, nakon dve sjajne trke I oborenog državnog rekorda ona je spremna za najbolju trku u sezoni.

Foto: ASS

- Iako sam imala normu, nisam htela da potvrdjujem dolazak na EP u Glazgovu, zbog toga što sam samo mesec dana trenirala punim intenzitetom. Balkanijada je poslužila kao provera forme I sada sam sigurna da ću dati sve od sebe - rekla je Terzićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA