≫ 

Jevrosimović: Kada spojite ASS, struku i talenat srpskih atletičara, rezultat ne može da izostane! (VIDEO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije čestitao Ivani i Strahinji na osvojenim medaljama i najavio nove uspehe srpske atletike

  • 0

Još jedan veliki uspeh upisala je srpska atletika na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu na kojem su naši takmičari osvojili dve medalje.

Naciju su obradovali, najbolja atletičarka naše zemlje svih vremena Ivana Španović, koja je osvojila zlato skokom od 6,99 metara, kao i Strahinja Jovančević koji je sa rezultatom od 8,03 metra postavio novi nacionalni rekord i osvojio evropsku bronzu.

Iza ovog uspeha, mnogo je uloženog višegodišnjeg truda i rada, kako bi se naši sportisti na najbolji mogući način predstavili Evropi i svetu, što potvrđuje i predsednik Ateletskog saveza Srbije gospodin Veselin Jevrosimović.

- Iza ovoga stoji organizacija u vidu Atletskog saveza Srbije, struka koju predstavljaju naši treneri i veliki talenat koji imaju naši atletičari. To kada spojite, ne možete da ne dobijete rezultat. 

Jevrosimović sa Ivanom i Strahinjom na proslavi ASS; Foto:Telegraf.rs

I ovoga puta Ivana Španović je opravdala ulogu favorita, dok je sve u Srbiji iznenadio i dodatno obradovao Strahinja Jovančević, nova nada srpske atletike. Baš zato, uspeh u Glazgovu još je veći.

- Ivana Španović postigla istorijski uspeh, ali ništa manje nije postigao ni Strahinja koji je u Glazgovu osvojio "zlatnu bronzu". On je uspeo u petoj seriji da skoči tih magičnih 8.03, da obori nacionalni rekord i da osvoji 3. mesto na Evropskom prvenstvu. Sve čestitke njemu, njegovom ocu, koji mu je ujedno i trener, Miloradu Jovančeviću. Zaista, istorijski uspeh. Upisali su se zlatnim slovima na stranice srpskog sporta. 

Medalje srpske atletike kovale su se godinama unazad, pa tako, osim Ivane Španović, Srbija danas ima još atletičara koji na velikim takmičenjima napadaju najsjajnija odličja.

- Od kako sam došao na čelo Saveza pre deset godina, zagovarao sam izgradnju atletske infrastrukture. Bitno je da imamo što više stadiona sa atletskim stazama i da popularizujemo atletiku. Izgradili smo do sada preko 20 atletskih stadiona, izgradili smo 3 atletske dvorane i to je nešto što daje rezultate. Mi sada nemamo samo jednu Ivanu. Ona je naravno, naša perjanica. Međutim, pored nje danas imamo još petnaestak atletičara koji u svakom momentu mogu da nas obraduju sa nekim od odličja. 

Zbog Ivane Španović, Asmira Kolašinca, Amele Terzić, sada i Strahinje Jovančevića, mnogi mališani počeli su, ili će tek početi, da se bave atletikom, koja kao "kraljica sportova" pomaže najmlađima da steknu osnovu za dalje bavljenje sportom.

- Ja mislim da je ovo više nego dovolja motivacija. Naš cilj je da promovišemo atletiku kao sport za zdrav život. Poruka, pre svega roditeljima je da daju svoje dete na atletiku jer ono od malih nogu treba da uči kako pravilno da trči i da diše tokom fizičke aktivnosti, kako kasnije ne bi imalo smetnje kada, i ako, odluči da se bavi drugiom sportom. 

VIDEO: Proslavljen je veliki uspeh srpskih atletičara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA