Jevrosimović i Maljković istakli značaj saradnje OKS i srpske atletike: Zajedno do vrhunskih rezultata! (VIDEO)

Tema posete bila je dosadašnja saradnja i budućnost kraljice sportova u Srbiji, a gosti iz OKS istakli su da su jako zadovoljni uspehom srpskih atletičara u poslednjih nekoliko godina

  • 0

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, predvođena Božidarom Maljkovićem predsednikom OKS, Žarkom Zečevićem potpredsednikom OKS, Đorđem Višackim generalnim sekretarom i Damirom Štajnerom šefom misije OKS, posetila je Atletski Savez Srbije.

Ispred ASS-a sastanku je prisustvovao predsednik Veselin Jevrosimović kao i direktor saveza Slobodan Branković, sportski direktor Slobodan Popović i savezni selektor Edin Zuković.

Tema posete bila je dosadašnja saradnja i budućnost kraljice sportova u Srbiji. Gosti iz OKS istakli su da su jako zadovoljni uspehom srpskih atletičara u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Nikola Tomić

Takođe, oni žele da podrže i pomognu Atletskom savezu Srbije u stvaranju nove generacije šampiona koja tek dolazi. Predsednik ASS Veselin Jevrosimović je tom prilikom istakao:

- Danas je u posetu ASS došla delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, ugostili smo ih u prostorijama atletske dvorane. Tema je bila dosadašnja saradnja između OKS i ASS, te kako da unapredimo tu saradnju. Veliki problem sa kojim se suočava Atletski savez Srbije je nedostatak sredstava u budžetu koji direktno uzrokuje probleme u finansiranju nove generacije atletičara - budućih olimpijskih nada.

- Složili smo se da je saradanja na izuzetno visokom nivou i da OKS vidi atletski savez kao izuzetno dobro organizovan savez, koji postiže rezultate kako kroz medalje, tako kroz ostale projekte, kao što su infrastruktura i organizacija velikih događaja - rekao je Jevrosimović.

Sastanak ASS i OKS Foto: Nikola Tomić
Božidar Maljković, prvi čovek OKS Foto: Nikola Tomić

Predsednik OKS Božidar Maljković istakao je veliki značaj atletike za srpski sport

- Bili smo kod kraljice sportova i imali smo kraljevski razgovor sa četiri ključna čoveka ASS na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem. Pričali smo od podmladku atletskog saveza koji tek treba da izađe na veliku scenu atletike. Ovo je naša redovna akcija u predolimpijskoj godini, kada obilazimo sve saveze, trudeći se da pomognemo koliko možemo. Jedna sinergija koja mora da vlada u olimpijskom sportu - rekao je Maljković.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA