≫ 

Ivana nikad lepša blistala u Novakovoj majici, a onda je otkrila kada je upoznala Đokovića i kakvo je njihovo prijateljstvo (VIDEO) (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka i najbolji srpski teniser imaju sjajan odnos koji traje punih 11 godina

  • 8

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović bila je promoter akcije koju organizuje Fondacija Novak Đoković, gde je u Atletskoj dvorani na Banjici više od 150 osnovaca učestvovalo u manifestaciji "Odluči se za sport - Veruj u Šampione".

Ona je oduševila mališane, a plenila je lepotom u majici sa logom Fondacije Novaka Đokovića.

- Stojim ovde kao šampion ispred vas i želim vam da i vi jednog dana budete šampioni, da ostanete u sportu, da nađete sport za vas, da kao i ja naučite sve ono što možete kasnije da primenite u životu. Uvek sledite svoje snove i uživajte u današnjem danu - rekla je Ivana Španović mališanima, posle čega je usledilo grupno fotografisanje.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Ivana je potom izdvojila vreme za razgovor sa medijima, otkrila je i šta su je deca u dvorani najviše pitala.

- To su uglavnom pitanja o medaljama. Broj pehara i diploma. Rekla sam da sam posle 100 medalja prestala da ih brojim. Sada, 20 godina kasnije brojim samo one najveće sa Svetskih i Evropskih prvenstava.

Ivana je otkrila i kada se upoznala sa najboljim teniserom sveta i da i posle 11 godina poznanstva imaju savršen odnos.

- Uh, to je baš davno bilo, da li su bile Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, i tada 11 godina ranije sam bila impresionirana, kao i sada kad god ga vidim i kada razgovaramo. On je neko od koga može mnogo da se nauči, ne samo o sportu, već o svim aspektima života. Apsolutno sve što sam naučila u sportu primenjujem i u životu. Novak je inspiracija mnogima i tako će zauvek ostati. Drago mi je da imamo dobar odnos i da u nekim stvarima zajedno radimo - rekla je Ivana, koja veruje da bi Novak podržao organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva ukoliko ono bude organizovano u Beogradu.

Najbolji srpski sportista i najbolja srpska sportiskinja; Foto: Marko Todorović

- Bilo bi dobro ako dobijemo to prvenstvo, dobićemo sigurno i podršku Novaka Đokovića - konstatuje Ivana, koja nije imala priliku da uživo bodri Đokovića na nekom od turnira.

- Dobili smo priliku da budem na teniskim turnirima, ali nije nam se poklapalo jer i ja imam takmičenja i pripreme u periodu kada smo imali pozive da ga gledamo na nekim tunirima. Volela bih da ga gledam uživo na nekom velikom takmičenju. Poslednje kada smo ga Goran Obradović i ja gledali bilo je na Olimpijskim igrama - rekla je Ivana Španović.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana Deutschland

    5. april 2019 | 12:28

    Ivana je jedna divna mlada žena. Uspešna u sportu i ispunjena. Ona i Novak su naša dva andjela koji nas u svetu predstavljaju na najlepši mogući način Ponosni smo na njih. Želim im još puno uspeha u svojim karijerama i sigurna sam da će nam doneti još mnogo zlatnih odličja. Nadam se da će mnogi mladi ljudi imati u njima motiv za pobede i vrhunska ostvarenja.

  • cox

    5. april 2019 | 12:26

    Ponos Srbije 🇷🇸

  • Svesna

    5. april 2019 | 12:10

    Svaka čast i Ivani i Noletu! Oni su pravi primer mladima u svim aspektima života. Kulturni, vredni, nasmejani... Ma nemam reči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA