Emir Bekrić predvodi srpsku atletsku četvorku na pripremama na Kipru!

Emir Bekrić, braća Kijanović i Maja Ćirić zajedno se pripremaju za novu sezonu

  • 0

Marija Vučenović i Vedran Samac su se odlučili za Portugal, dok će svoje pripreme za predstojeću sezonu, Emir Bekrić, Maja Ćirić i braća Kijanović, Aleksa i Boško, obaviti na Kipru. Pored njih ne treba zaboraviti ni Mihaila Dudaša koji će dva i po meseca boraviti u Južnoafričkoj republici.

Trener Emira Bekirća i Maje Ćirić, Srđan Đorđević radiće ponovo direktno i sa braćom Kijanović. Kako on radi u Sloveniji, braća nisu u mogućnosti da često rade sa njim ali sa svojim trenerom Stanojem Burlićem - Canetom, rade po njegovom planu.

Đorđević je inače u Atletskom savezu Srbije zadužen za rad sa sprinterima, a blisko sarađuje sa spomenutom dvojicom.

O kakvoj ekipi i kakvim atletičarima se radi govore i podaci da će u narednih 14 dana u Nikonosu biti čak četri srpska rekordera.

Atletske nade Srbije

Bekrić je državni rekorder na 400m sa preponama, Maja Ćirić na 400m u dvorani, dok su Kijanovići vladari najkraće sprinterske destinacije, 60m. Mlađi Boško je ove godine postavio juniorski rekord dok je Aleksa takođe ove godine izjednačio najbolji rezultat na 60m svih vremena u Srbiji.

Bekrić i Ćirićeva će na leto pokušati da ispune norme za svetsko prvenstvo u Dohi. Međutim, to neće biti merilo na osnovu koga će se ocenjivati njihova letnja sezona. Norme su jake i nije ni malo jednostavno naći se na smotri najboljih.

EMIR BEKRIĆ

Foto: Tanjug/AP

Posle nekoliko godina borbe sa povredama vratio se. Očekuje se da nastavi sa rezultatski napretkom i da nadmaši prošlogodišnju najbolju trku na 400 sa preponama u vremenu od 50.46s sa prvenstva Evrope.

Treba očekivati da će se Bekrić posle dugo vremena ponovo spustiti rezultat ispod 50s što će predstavljati veliki uspeh i njegov povratak. Norma za SP mu je 49,30s. Da li je realno da rezultat poboljša za više od sekunde verovatno ćemo znati negde u junu, julu kada će verovatno početi sa preponaškim trkama.

MAJA ĆIRIĆ

Foto: A. Nalbantjan

Nedostaje joj samo još učešće na svetskom pevenstvu na otvorenom da zaokruži sva vrlika atletska takmičenja i na otvorenom i zatvorenom. Norma je želja, ali svakako ne i imperativ za Maju.

Uspešnom sezonom će se smatrati ako se sa prošlogodišnjih i pretprošogodišnjih 53,18s spusti napokon ispod 53s. Norma je 51,80s, u sportu uvek treba verovati i nikada ne treba otpisivati, želja je norma li uspešna sezona će svakako biti sa trkom(ma) ispod 53s.

ALEKSA KIJANOVIĆ

foto: Atlex

Najbolji sprinter Srbije. Ove zime je izjednačio je državni rekord na 60m dok je prošle godine na 100m beležio rezultate koji se dugo nisu videli od nekog našeg sprintera. Prvi je srpski sprinter koji je učestvovao na velikom takmičenju kakvo je dvoransko prvenstvo Evrope.

Ovog leta će juriti rekorde Srbije na 100m i 200m. Sa 10,55s na 100m, odnosno 21.21s na 200m, do rekorda mu fali po oko pola sekunde u obe discipline (10,33s / 20,74s)

BOŠKO KIJANOVIĆ

foto: Atlex

Državni rekorder od ove zime na 60m za juniore sa 6,86s. Rekord na 200m, takođe u dvorani, mu je izmakao za jednu hiljaditinku, a i na 400m je zimus bio jako blizu. Boško je još ove godine junior tako da od njega tek možemo da očekujemo dobre erzultate.

Primarna disciplina mu je 400m i nju će trčati na juniorskom prvenstvu Evrope ove godine u Švedskoj (Boras, 18.-21. jula).

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA