Istorijsko priznanje za srpsku atletiku: Slobodan Branković postao član odbora Evropske atletske federacije! (FOTO)

Evropski atletski kongres održava se ovog vikenda u Pragu po 26. put

  • 0

Direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, izabran je za člana odbora Evropske atletske federacije, i tako je postao prvi Srbin u istoriji koji je dobio ovakvo priznanje.

Osim izbora predsednika i potpredsednika izabrani su novi članovi Evropskog atletskog odbora. Prvog dana kongresa, 26 prijavljenih kandidata izvršilo je svoje prezentacije, dok je danas bilo glasanje za njih 13 koji su ušli u odbor EA.

Među njih 13, nalazi se i prvi Srbin koji je ikada bio član vrha evropske atletike – direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, koji je imao 29 glasova od ukupno 50.

- Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je Srbija po prvi put u istoriji dobila svog predstavnika u EA odboru. Činjenica da je bilo dosta kandidata, ali su višegodišnji rezultati bili ključni za glasove ostalih članica. Trud i predan rad uvek su donosili rezultate, a ovo je dokaz da je put Atletskog saveza Srbije, ka stvaranju bolje atletike – ispravan. Trudiću se da i u evropskim okvirima doprinesem da atletika bude i dalje kraljica sportova. Zahvalio bi se svojim saradnicima u Atletskom savezu Srbije koji su doprineli ovom velikom uspehu srpske atletike. Čestitao bih svim novim članovima na izboru i poželeo srećan rad - rekao je Branković.

Slobodan Branković; Foto: ASS

Prvi sastanak svih članova odbora održaće se već u nedelju, 14.aprila, poslednjeg dana kongresa, kada će se praviti planovi za dalji razvoj atletike.

Predsednik Evropske atletske federacije, Svein Arne Hansen ponovo je izabran, da i naredne četiri godine vodi EA, dok je Dobromir Karamarinov ostao na mestu prvog potpredsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA