≫ 

Naslednica Ivane Španović sprema se za drugu evropsku krunu: Milica Gardašević na Kritu obavlja poslednje pripreme za napad na novo zlato

Aktuelna prvakinja Evrope, ove godine će debitovati na U23 šampionatu, gde je jedna od najvećih favoritkinja za tron

  • 2

Aktuelna juniorska prvakinja Evrope u skoku udalj, Milica Gardašević, priprema se da zasedne na krov Evrope i u mlađe seniorskom uzrastu (U23) ovog leta. Za ovaj poduhvat, kao idealnu lokaciju za pripreme, odabrala je grad Agios Nikolaos na Kritu.

Njen trener Marko Milinkov kaže da je ovu destinaciju odabrao zbog dobrih preporuka grčkih atletičara i zbog toga što se ovde okuplja veliki broj upravo daljaša.

Sredinom aprila su otputovali i tamo će boraviti 3 nedelje.

- Veoma smo zadovoljni uslovima za rad, smštajem i ishranom. Vremenski uslovi su veoma povoljni. Takođe, lokacija je izuzetno lepa, što će sigurno boravak učiniti dodatno prijatnijim. - ističe Milinkov.

Milica Gardašević zadovoljna je uslovima na Kritu Foto: privatna arhiva

Nakon odlične zimske sezone, gde je Milica skočila 6,52m, ciljevi za predstojeće leto su novi lični i učestalost skokova od preko 6,50m.

- Polako okrećemo misli ka narednim takmičenjima. Dva skoka preko 6.50m i jedanaesto mesto na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu predstavljaju odličnu uvertiru za ono što sledi ovog leta. - zadovoljan je Milinkov kako je počela godina

Forma se tempira za prvenstvo Evrope U23 koje će se održati od 11.-14. jula u Švedskoj (Galve). Na ovom takmičenju Milica će biti jedna od glavnih favoritkinja u dalju.

- U prvom delu predstojeće sezone na otvorenom očekije nas, pre svega, prvenstvo Evrope U23, gde će Milica realno biti jedan od glavnih faviorita na zaletištu skoka u dalj i gde će imati šansu da potvrdi svoju dominaciju u pomenutoj kategoriji. - sa puno vere Marko Milinkov najavljuje novu sezonu.

Foto: privatna arhiva

O drugom delu sezone, nakon EP-a, trener Milinkov ne želi još da priča

- Ima još mnogo i do EP-a a kamoli do avgusta i septembra. Idemo korak, po korak. Verujem da će na drugi deo sezone zavisiti i nastup u Galveu. Milica nastavlja da sigurnim koracima grabi ka samom svetskom vrhu i svakim danom je sve blize ostvarenju tog cilja. - zaključuje Milinkov, trener najbolje juniorke Evrope.

Ove zime Milica Gardašević imala je dva skoka od preko 6,50m. Milinkov kaže da će uspeh biti i dva takmičenja sa skokovima od preko 6,50m umesto dva skoka od preko 6,50m.

Podsetimo, MilicaGardašević je pre dve godine postala juniorski prvak Evrope. Ove godine ona je mlađa seniorka i ima jedinstvenu priliku da uđe u retki krug odabranih kojima je pošlo za nogom da objedine evropske krune kroz uzrasne kategorije.

(Filip Ištvanović/Atlexrs.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA