≫ 

Zatekli smo tužnu scenu kod spomenika atletičaru kog su ubili albanski teroristi: Ova sramota pokazuje koliko poštujemo naše heroje (FOTO) (VIDEO)

Ne sme i ne može ovako sa onima koji su život položili u odbrani otadžbine

  • 10

Na današnji dan, pre 20 godina, albanski teroristi ubili su srpskog atletičara Gorana Raičevića, vrhunskog sportistu, čoveka, heroja...

Telegraf mu je posvetio redove na dan kada se navršilo dve decenije od njegove herojske smrti, ali isto tako smo i ostali zatečeni prizorom spomenika posvećenog Raičeviću, koji se nalazi nadomak stadiona Partizana.

Pitamo se kako je došlo do toga da bista posvećena jednom od narodnih heroja, pa još vrhunskom sportisti, danas bude u ovakvom stanju: zapuštena, uprljana, neugledna, usred zarasle trave.

Podsetimo i na ovaj podatak vezan za Raičevića, koji dovoljno govori o njemu kao rodoljubu hrabrog srca: iako je vrhunski sportista imao papir koji ga je oslobađao odlaska na ratište, Goran Raičević je umesto na maraton u Grčku, otišao na prvu liniju fronta na Kosovo tokom 1999. godine, gde je ubijen snajperom albanskih separatista.

Toliko o njemu, a toliko i od nas sa ovakvom nebrigom za spomenik:

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    6. maj 2019 | 19:05

    Pitajte gospodina vesica zasto zelenilo ne radi svoj posao stase cudite tu

  • Kole

    6. maj 2019 | 19:14

    Umesto što se makljaju međusobno, navijači bi mogli da pokose travu i učine jedno dobro delo.

  • Major

    6. maj 2019 | 19:15

    Ovde se velicina i ljudskost najmanje postuju!Mi smo narod koji je izgubio sve svoje po cemu smo bili poznati.Sada vazi parola kod mladi da je Srbija najgora i da je sve dobro u toj cuvenoj EU.Nije to tako braco moja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA