Napad na evropsku elitu: Uz Amelu Terzić i Draganu Tomašević, Crvena zvezda napada Kup šampiona!

Atletičari srpskog šampiona, 25. maja takmičiće se na Kupu evropskih šampiona u Finskoj, 30 godina nakon penjanja na postolje

  • 0

Šampion Srbije u atletici, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Crvena zvezda predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem Kupu evropskih šampiona. Najbolji klubovi Evrope okupiće se 25. maja u finskom gradu Tampere, a među njima biće i naš šampion.

Drugu godinu zaredom Tampere (Finska) biće domaćin najbolji atletskim klubovima Evrope. U fudbalu se Liga šampiona igra gotovo cele sezone, u atletici to takmičenje traje dan do dva (u zavisnosti od broja ekipa, organizatora itd.)

Put Finske, atletičari Zvezde kreću u petak u šest sati ujutru a dolazak na odredište se očekuje u 16 časova.

Strahinja Jovančević, Crvena zvezda Višegodišnji kapiten muške ekipe Crvene zvezde Strahinja Jovančević; Foto: atlexrs.com

U subotu 25. maja ceo dan će na borilištima biti 18 atletičarki i 19 atletičara kluba sa Marakane u 36 discipline (18 ženskih + 18 muških). To praktično znači da će se u jednom danu obaviti po 18 različitih sportova u obe konkurencije.

Pored srpskog predstavnika, Crvene zvezde u obe konkurencije, u Tampereu će se takmičiti još klubovi iz Italije, Švajcarske, Slovačke, Belgije, Irske, Izraela, Slovenije, Luksembrga i Finske kod muškaraca, dok će kod žena umesto italijanske ekipe biti ekipa iz Holandje.

Zanimljivo je da će za slovenačku ekipu MASS iz Ljubljane nastupiti dva srpska atletičara.

U muškoj konkurenciji to će biti jedan od naših najbolji atletičara svih vremena, osvajač bronzane medelje sa svetskog prvenstva 2013. na 400m sa prpeonama Emir Bekrić. Kod devojka će takmičiti naša rekorderka na 400m u dvorani i učesnica svetskih i evropskih šampionata Maja Ćirić.

Milan Ristić, Crvena zvezda Foto: atlexrs.com

Mušku ekupi predvodiće treći daljaš Evrope Strahinja Jovančević. Odmah do njega biće i srpski olimpijac i državni ekorder na 110m i 60m sa preponama Milan Ristić, koji je samo zbog ovog takmičenja došao iz Amerike i po povratku sa ovog takmkičenja vraća se tamo. Perspektivni visaš Jasmin Halili, kao i kuglaš Veljko Nedeljković, deo su ovog tima takođe.

Tu će bit i sin proslavjenog Dragana Perića, Marko, koji je kao šampion države u bacanju diska otišao na studije u Ameriku. I on kao i Ristić došao je u Srbiju kako bi pomogao svom klubu na Kupu šampiona.

Kod devojaka, ekipa će biti pojačana za Amelu Terzić i Draganu Tomašević, izmeđuostalih.

Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: A. Nalbantjan

Ameli ovo neće biti prvi nastup za klub sa Marakane. Ona je već kao mlađa nastupala na Kupu šampiona u Krosu, ali ovo će biti prvi put na stazi.

Draga Tomašević je već godinama deo tima Crvene zvezde na Kupovima šampiona. Kao ekipa koja već deceniju nema premca u državi, Dragana je redovno takmičila za njih na smotri najboljih klubova Evrope.

Umesto Tatjane Mirković (ex Jelače), koja zbog zdravstvenih problema preskače celu sezonu, iz Amerike je došla Dina Ćosić, Zvezdino dete koje obećava.

Dragana Tomašević Foto: Profimedia/AFP

Jedna od trenutno najboljih atletičarki Zvezde je svakako sprinterka Milana Tirnanić koja je zimus izborila istorijski uspeh i plasirala se na prvo dvoransko prvenstvo Evrope u istoriji srpskog sprinta.

Najvećeg imena ženske ekipe,  Tamare Salaški, neće biti nažalost.

TIM CRVENE ZVEZDE ZA KUP ŠAMPIONA 2019:

AK Crvena zvezda, ekipa za Kup šampiona 2019 Foto: AK Crvena zvezda
AK Crvena zvezda, ekipa za Kup šampiona 2019 Foto: AK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA