• 1

10 zlatnih godina Atletskog saveza Srbije! U najavi još jači projekti!

Održana redovna Skupština ASS

  • 1

Predstavnici atletskih klubova, saveza i strukovnih organizacija okupili su se na redovnoj sednici Skupštine Atletskog saveza Srbije koja je održana 26.juna u prostorijama Atletske dvorane na Banjici.

Skupština Atletskog Saveza Srbije

Veselin Jevrosimović već 10 godina vodi srpsku atletiku sa najvećim uspesima do sada Foto: Nikola Tomić

Sednicom je predsedavao Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, koji je pre početka pozdravio sve prisutne. Tom prilikom uručena mu je posebna plaketa, od strane direktora ASS, Slobodana Brankovića u znak zahvalnosti za jubilarnih 10 godina.

Tokom ovih godina osvojeno je 20 medalja na velikim svetskim i evropskim takmičenjima (6 zlatnih, 5 srebrnih i 9 bronzanih), otvoreno je 11 atletskih staza širom Srbije i atletika je danas sport broj jedan po uspesima i organizaciji.

Skupština Atletskog Saveza Srbije

Skupština Atletskog saveza Srbije Foto: Nikola Tomić

Na plaketi se nalazi spisak svih atletskih staza koje su napravljene u prethodnoj deceniji, spisak svih velikih takmičenja koja je naša zemlja organizovala, kao i broj svih medalja sa evropskih, svetskih i olimpijskih prvenstava.

Skupština ASS broji ukupno 112 delegata, od čega je na sednici bilo prisutno njih 80. Na sednici je usvojen izveštaj sa prethodne skupštine, izveštaj o radu ASS za 2018.godinu i usvojen je finansijski plan za ovu godinu.

Jednoglasnom odlukom skupština je rešila da se pokrene zajednička inicijativa za izgradnju nacionalnog atletskog sportskog centra u Beogradu, na lokaciji koju je obezbedio grad Beograd.

Skupština Atletskog Saveza Srbije

Skupštini je prisustvovalo 80 delegata Foto: Nikola Tomić


Skupština Atletskog Saveza Srbije

Pomno se prati izlaganje predsednika Jevrosimovića Foto: Nikola Tomić


Skupština Atletskog Saveza Srbije

Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Veliki uspeh srpskih atletičara!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima