≫ 

Olimpijski šampion bio dopingovan pre osam godina, a sad propušta SP u Dohi zbog toga

Na uzorcima od pre 8 godina pronađene su zabranjene supstance

  • 1
Dilšod Nazarov Printskrin: Youtube/Olympic

Dilšod Nazarov iz Tadžikistana propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Dohi pošto je pao na doping testu.

Jedinica za integritet u atletici saopštila je da je Nazarov privremeno suspendovan, nakon što su rezultati ponovoljenih testova njegovih uzoraka sa Svetskog prvenstva 2011. godine bili pozitivini na zabranjenu supstancu turinabol.

Nazarov je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojio zlatnu medalju, a godinu dana ranije osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, Doha će biti domaćin 17. zvaničnog Svetskog prvenstva u atletici od 27. septembra do 6. oktobra, a na ovom šampionatu Srbija će i pored silnih problema sa povredama imati tri predstavnika.

U svetu atletike u poslednjih nekoliko godina Srbija je poznata kao zemlja daljaša. Zaslugu za to ima Ivana Španović, njenim stopama ide mlada Milica Gardašević, dok u muškoj konkurenciji imamo bronzanog sa dvoranskog prvenstva Evrope - Strahinju Jovančevića i Lazara Anića koji je jedini naš daljaš na otvorenom koji je skočio preko osam metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA