≫ 

Doha trepti kao da nebo gori! Napolju se jedva diše, a unutra smrzavanje: Problemi atletičara na SP

Crnogorska atletičarka prepričava svoje utiske iz Katara

  • 4

Crnogorska visašica Marija Vuković završila je svoj nastup na Svetskom prvenstvu i osetila je kako je takmičiti se u paklu Dohe i kako se rashlađuje tamo.

Jedna od najboljih atletičarki Crne Gore završila je svoj nastup na šampionatu na 18. mestu u skoku uvis. Ona je jedna od prvih sa ovih prostora koja je osetila i toplu  i hladnu stranu Dohe.

Kao što je već poznato, ''pakleni'' uslovi su u Kataru, velika vrućina i ogromna vlaga, otežavaju život, ali kada se uđe u zatvoren prostor počinje smrzavanje.

- Katar gori! Ogromne su temperaturne razlike, ide se iz krajnosti u krajnost. Napolju ne može da se diše, a kada se uđe u zatvoren prostor bukvalno ti trebaju rukavice. Hotel, autobus, prostorije unutar stadiona - kaže Vukovićeva.

Nakon četiri juniorska Svetska prvenstva ovo joj je bilo treće seniorsko, na kojem je 27-godišnja Crnogorka zabeležila najbolji plasman.

Balkansko prvenstvo u atletici 2017, Marija Vuković Foto: Telegraf

Takmičenje je bilo super, atmosfera i organizacija odlični. Zahvalna sam jer sam ponovo među najboljima na svetu i zadovoljna sam što sam ostvarila 18. mesto. Znam da mogu više, ali iskustvo je veliko - kaže Crnogorka.

Velika je čast za atletičare sa ovih prostora da se nađu na takvom takmičenju i da se druže sa velikim svetskim imenima i zvezdama.

- Okruženi smo zaista velikim ''facama'', ali su ok i normalni ljudi, skroz kul u razgovoru.

Marija Vuković visašica Crne Gore, Doha 2019 Foto: Guliver/Getty Images/Andy Lyons

Crna Gora je mala zemlja i imati predstavnika na Svetskom prvenstvu u atletici je ogromna stvar. Mnogi to ne mogu da shvate koliko je teško ispuniti normu, pogotovo sa ovih prostora, a Crna Gora ima dva predstavnika.

- Pored mene tu je i Kristina Rakočević, juniorska prvakinja sveta u disku. Predstavljati Crnu Goru na Svetkom prvenstvu je čast. Nadam se da ću u budućnosti praviti još bolje plasmane i da će se čuti za nas, kao 2010. kada sam postala juniorska prvakinja Sveta u Kanadi - zaključila je Vukovićeva.

Drugi predstavnik je diskaš Danije Furtula.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA