≫ 

Amerika se vraća, nema više takvih kao Bolt: Rekorder Srbije na 100 metara najavljuje finale na SP!

Slobodan Branković sa lica mesta najavljuje finalnu trku

  • 0
Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Slobodan Branković je pre nego što je postao direktor Atletskog saveza Srbije bio jako uspešan atletičar. U moru odličnih rezultata aktuelni je rekorder Srbije na 100 metara, i direktno iz Dohe sa Svetskog prvenstva prenosi nam svoje utiske i očekivanja za finale u ovoj disciplini.

Branković se nalazi u Dohi gde je prvo učestvovao na kongresu Svetske atletske federacije, a onda kao jedan od članova Evropske federacije, ali i kao  direktor ASS-a ostao i na samom takmičenju.

Do nastupa srpskih atletičara ostalo je još nekoliko dana, a do tada rekorder Srbije na 100 i 400 metara prati ostale discipline.

Sa 10,33 iz 1993. godine Branković je i dalje najbrži Srbin svih vremena.

- Neverovatno je da je taj rekord i dalje aktuelan. Kada se gledaju mađarske tablice, po vrednosti on je jedan od slabijih u regionu. Za njega se uopšte nisam spremao, došao je iz 400-metraškog treninga.

Atletika, Atletski savez Srbije, Slobodan Brankovic Foto: Milena Đorđević

Što se tiče njega i sadašnjih finalista SP-a Branković kaže da to nije za poređenje.

- Nemoguće je porediti bilo kog našeg sprintera pa čak ni mene sa bilo kim na svetskom vrhu. To je neuporedivo.

Što se tiče samog finala direktor Atletskog saveza Srbije nema dilemu šta je obeležilo ovo prvenstvo.

- Povratak Američkih sprintera je nešto što je definitivno obeležilo 100 metara u Dohi. Nisu imali sreće da imaju i trećeg učesnika, ali nakon godina u kojima je dominirala Jamajka, ponovo se vraća vreme Amerikanaca.

Nema više Juseina Bolta i jedan od problema svetske atletike, ali i sprinta je što nema više zvezda po Brankovićevim rečima.

- Jedan je bio Bolt. Takvih više nema, ni približno. Jesu polufinalne trke bile neizvesne i na hiljaditinke, ali nema više zvezda. Sprint na 100 metara je sigurno najzanimljivija u atletskom programu, ali prisustvovaćemo možda i jednoj od sporijih trka u ovom veku, jer je samo jedan sprinter do sada zabeležio rezultat ispod 10 sekundi - zaključuje Branković.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA