• 0

FOTO UBOD: Krah Dohe, ni finale na 100 metara nije uspelo da napuni tribine

Najslabija poseta u istoriji Svetskih šampionata

  • 0

Mnogi su bili skeptični kada je Doha dobila domaćinstvo Svetskog prvenstva u atletici. Stadion u pustinji, velike vrućine i malo ljubitelja kraljice sportova su neki od razloga zašto su se mnogi bunili ovoj odluci, a nakon dva završena da na i finalne trke na 100 metara jasno je da su bili upravu.

Zbog velikih vrućina maratoni se trče posle ponoći, a i pored toga trećina maratonki je odustalo. Žale se atletičari da imaju i stomačnih problema, ali ono što najviše pogađa organizatore i svetsku atletiku jesu prazne tribine.

Samo 50.000 prodatih karata za svih 10 dana za stadion koji prima 40.000 - prošli šampionat koji je bio organizovan u Londonu uživo je gledalo 700.000 ljudi!

Kruna svakog takmičenja je finalna trka na 100 metara. Ona tradicionalno okupi najveći broj ljudi kako na stadionu, tako i ispred televizora međutim, takva situacija nije bila i u Dohi.

Kažu da slike govore više od hiljadu reči, tako da ćemo mi samo ostaviti fotografije sa lica mesta za vreme finalne trke muškaraca na 100 metara.

Doha 2019

Foto: Telegraf


Doha 2019

Foto: Telegraf

Još gora situacija je na početku takmičenja kada je stadion sablasno prazan, a između atletičara je već dobio ime ''stadion duhova''.

Doha 2019

Foto: Telegraf


Doha 2019

Foto: Telegraf

(Filip Ištvanović)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima