Bila je u suzama, ali je shvatila da je to najbolje za nju: Zbog ovoga Šipers nije trčala finale

Trener jedne od najbržih Evropljanki Dafne Šipers, Bart Benem otkriva razlog zbog čega se njegova pulenka nije pojavila u finalu trke na 100 metara

  • 1
Dafne Šipers, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Svi su bili iznenađeni kada na startu finalne trke žena na 100 metara Svetskog prvenstva nije bilo jedne od favoritkinja za medalju Dafne Šipers , a razlog je bila povreda zadobijena u polufinalu.

I ako joj zbog visine i nešto slabijeg starta više odgovaraju trke na 200 metara, Dafne Šipers je uvek u borbi za medalju na svim velikim takmičenjima i na duplo kraćoj distanci.

Nekadašnja višebojka je odlično istrčala polufinalnu trku, ali niko nije znao da su tu nastali problemi zbog kojih je nastup u finalu bio pod znakom pitanja. Pojavio se bol u preponi i dogovor je bio da se Holanđanka zagreje kao da će trčati, a da će konačnu odluku doneti u poslednjem trenutku, pred izlazak.

- Rizik je bio prevelik. Odlučili smo da je najbolje da ne trči, kako se povreda ne bi pogoršala - rekla je Bart Benem trener Dafne Šipers.

Dafne Šipers, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Međutim, povreda nije teže prirode, ali je zahtevala mirovanje i terapije naredna 24 sata. Zbog toga se Benem nada da će Dafne uspeti da se oporavi za  trku na 200 metara u ponedeljak.

Holandska sprinterka je bila u suzama po rečima 27-godišnjeg trenera kada je pao konačan dogovor dane trči u finalu. To se moglo videti i na kamerama koje su zabeležile trenutke kada je ostale finalistkinje grle i teše. Međutim, i njoj je bilo jasno da je to najbolje rešenje za nju.

- Dafne je shvatila kakve će biti posledice ako bude trčala 100 posto jako u finalu. Takođe nije želela samo da učestvuje i da trči na 80 posto, to nije ona. Nije želela da rizikuje ''baci'' sve što je do sada uradila. Bila je tužna, ali realna - zaključio je trener Bart Benem.

Dafne Shipers Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Tačno stanje povrede nije saopšteno, ali po rečima Benema može se zaključiti da je sjajna Holanđanka osetila samo mali bol u preponi, a kako joj je 200 metara primarna disciplina, nisu želeli ništa da rizikuju.

Ostaje da se vidi da li se zaista radi o lakšoj povredi koju će lekarski tim moći da sanira u ovih manje od 24 sata koliko imaju od polufinalne trke na 100 metara i kvalifikacione runde na 200 metara koja je na programu od 16:05 (Arena sport).

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA