≫ 

Kako je Srbin pobedio svetskog prvaka: Vorholm je bio pet metara iza Raovića!

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu dvostruki svetski šampion nije mogao ništa protiv Srbina

  • 3

Karsten Vorhlom odbranio je titulu prvaka sveta na 400 metara sa preponama i tako pokazao da mu nema ravnog u ovoj disciplin. Međutim, nije Norvežanin oduvek bio ovako dobar. Na jednom Evropskom prvenstvu za više od pola sekunde pobedio ga je srpski atletičar Miloš Raović.

Miloš Raović važi za jednog od najtalentovanijih atletičara Srbije. Još u mlađim danima pravio je čuda na 400 metara, a sa svega 20 godina uspeo je da uđe u polufinale Evropskog prvenstva.

Upravo na tom takmičenju je i pobeđen Vorholm.

To 22.  Evropsko prvenstvo organizovano u Cirihu 2014. godine je takmičenje koje se pamti po odličnim trkama Miloša Raovića na 400 metara gde je prvo uspeo, sa svega 20 godina, da se plasira u polufinale a potom u toj trci da istrči državni rekord za mlađe seniore (U23).

Kada pogledamo sada tu prvu trku vidimo da je u njoj Raović pobedio danas dvostrukog prvaka sveta Karstena Vorholma, pa ti odlični rezultati dobijaju na dodatnoj važnosti i vrednosti.

- Moje iskustvo sa tog takmičenja je bilo odlično jer sam bio 14. u Evropi za seniore i ako sam još bio junior. Kada gledam sa ove tačke gledišta, postaje još uspešnije jer sam pobedio dvostrukog šampiona sveta- kroz osmeh ističe Raović.

Karsten Varholm, Doha 2019 Karsten Varholm dvostruki šampion sveta; Foto: AP/Tanjug

- Šta sam ja tada imao 20 godina, klinac. Nije on tad bio poznat kao danas, doduše primetio sam ga jer je bio jedini mlađi od mene na tom šampionatu, pa mi je to bilo zanimljivo - priseća se Raović Varholma koji je dve godine mlađi od njega.

Norvežanin je tada trčao 400 metara (bez prepona) i bio je u kvalifikacionoj grupi zajedno sa Srbinom Milošem Raovićem. Miloš je trčao odlično, trku je završio za 46,12 i u izuzetno brzoj trci, gde je pobedu odneo Britanac Martin Runi koji je kasnije i postao prvak Evrope, srpski trkač zauzeo je peto mesto i na osnovu odličnog rezultata obezbedio je ulazak u polufinale.

''Kratkih rukava'' bio je Karsten Vorholm, koji je trku završio tek na sedmom mestu sa 46,73 sekunde.

- On je i tada bio dobar i već je nagoveštavao da će doći do rezultata do kojih je sad stigao - podseća aktuelni rekord Srbije na 400 metara za mlađe seniore.

- Kada ga sada gledam prvo što mi prođe kroz glavu je da ništa nije nemoguće! - ističe Raović za aktuelnog Evropskog rekordera u dvorani na 400 metara i na 400 metara sa preponama na otvorenom.

Trka u kvalifikacijama kada je Raović pobedio Varholma

Polufinalna trka u kojoj je raović postavio rekord Srbije za mlađe seniore (U23)

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    1. oktobar 2019 | 13:28

    Gde je on sada, a gde si ti? To sam sebe pitaj!!!

  • febo

    1. oktobar 2019 | 17:48

    I od tog dana,ovaj otisao deset koraka gore,a nas isto tolko dole

  • Profesor

    2. oktobar 2019 | 23:02

    Uzalud je sada svaka prica,prodje vreme,neko svetski prvak a neko se priseca proslih vremena! Poučno za mlade da talenat bez "krvavog"rada ne znaci nista! Atletika je sport za odabrane za one koji mogu da podnesu "bol" vise od drugih!!! Steta,da li se uopste neko oseca odgovornim u ovoj prici??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA