Najbrži Srbin današnjice o finalu na 200 m: Bitka Amerike i Kanade gde Turčin može da pomrsi račune

Gulijev po rečima Alekse Kijanovića ima šansu da ponovo iznenadi i dođe do odbrane trona

  • 0
Rami Gulijev, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

U poslednjih nekoliko godina u Srbiji nema bržeg od Alekse Kijanovića, i ako još mlađi senior uspeo je ove godine da izbori učešće na dvoranskom prvenstvu Evrope za seniore i tako uđe u svet najboljih atletičara sveta.

Aleksa Kijanović je redovan učesnik svih velikih evropskih i svetskih takmičenja u mlađim kategorijama a naredne godine ''sa obe noge'' stupa u seniorski staž. Međutim, godine mu neprave problem da već nekoliko sezona ne zna za poraz u Srbiji i sa ličnim rekordom od 10,55 sekundi uspeo je da ove zime debituje na seniorskom prvenstvu Evrope.

Sprinter Partizana 1945 za naš portal analizira predstojeće finale trke na 200 metara.

Aleksa Kijanović foto: Atlex

- Sprinterske trke su discipline koje privuku najveći broj publike. Kako smo gledali odlično finale na 100 metara, tako verujem da na 200 metara neće biti ništa manje uzbudljivo i napeto, štaviše. Kako je deonica duplo duža, duplo više vremena i prostora ima za dramu i uzbuđenje.

Kijanović ima svog favorita, ali priželjkuje i jedno ''iznenađenje''.

- Glavni favorit je svakako Noa Lajls, a odmah iza njega po meni je Andre de Gras. Nikako se ne sme otpisati branilac titule Ramil Gulijev iz Turske. Iako brani zlatno, koje je došlo kao veliko iznenađenje, verujem da bi i ovog puta mogao da napravi iznenađenje i da dođe do medalje.

Zanimljivo je da je Kijanović imao prilike da trči sa Turčinom koji brani titulu.

- Iako je Svetski šampion on se uvek odaziva na pozive svoje reprezentacije tako da je redovan na Balkanijadama na kojim već godinama trčimo jedan protiv drugog. Jednom mi je malo falilo da ga pobedim - kroz osmeh konstatuje Kijanović.

Adam Džemili i Rami Gulijev, Doha 2019 Prestavnici Evrope u finalu na 200m, Adam Džemili i Ramil Gulijev; Foto: AP/Tanjug

Za kraj 22-godišnji srpski sprinter ističe da je velika stvar što Evropa ima dva predstavnika u finalu Svetskog prvenstva.

- Sprinteri iz severne, centralne, pa čak i Južne Amerike su dominantni. Glavni favoriti su Amerikanac i Kanađanin, međutim velika stvar za Evropu i njene sprintere je što će u finalu biti čak dva predstavnika ''starog kontinenta'', Britanac Adam Džemili i Turčin Gulijev - ističe Kijanović.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA