• 2

Vraća se projekat ASS ''Brzinom do zvezda'', finale će se trčati kao deo programa Serbian marathon-a

Projekat koji je godinama bio u ''mraku'' ponovo će ugledati ''svetlost dana'' ove godine počevši od devetog oktobra

  • 2

Projekat ''Brzinom do zvezda'' je takmičenja učenika osnovnih škola u trčanju na 30-40 metara u sklopu ASS-a, a najbrži u Beogradu će finale trčati u Areni kao deo programa ’’Serbian marathon-a.''

Projekat koji je godinama bio zaboravljen ove godine se ponovo vraća na ''velika vrata'' u svom petom ciklusu. Cilj je okupiti i istestirati svu decu Srbije uzrasta četvrtog i petog razreda osnovnih škola preko škola, opština, gradova, republika i na kraju državnog prvenstva gde će najbolji dobijati brojne vredne nagrade.

Prvo takmičenje biće održano na opštini Savski venac u Osnovne škole ''Petar Petrović Njegoš'' .

Akciji se priključilo šest škola sa ove opštine (OŠ ''Vojvoda Putnik'', OŠ ''Vojvoda Mišić'', OŠ ''Petar Petrović Njegoš'', OŠ ''Radojka Lakić'', OŠ ''Stefan Nemanja'' i Britanska škola)  i ukupno 96 učenika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Dečja atletika deca, Atletski savez,

Foto: Telegraf

Pored takmičenja biće organizovan i javni čas atletike za sve učesnike mlađih razreda ove škole.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se sprovesti u Atletskoj dvorani istog dana u isto vreme.

Takmičari će trčati u kvalifikacionim grupama po njih šest, a u naredni krug ulaze najbržih dvoje. To će biti polufinale gde će biti po dve grupe po osam u obe konkurencije, a u finale će se plasirati po četvoro najbržih.

Po završetku takmičenja biće organizovano proglašenje najboljih kod dečaka i devojčica, dok će po 16 u obe konkurencije predstavljati opštinu u velikom gradskom finalu u Areni 17. novembra u sklopu ''Serbian marathon''-a.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • lager

    A za decu iz unutrasnjosti????

  • Takac

    To je najbolji projekat za decu sto se atletike tice!Koliko me secanje sluzi bio je deo atletskog mitinga "Memorijal Artur Takac"!Prvo su bile ukljucene sve skole na 17 opstina grada Beograda a onda i cele Srbije! Deca su otvarala miting a Pobednici su isli u Brisel!Fantazija! I onda su se dusebriznici i zluradi ljudi potrudili da sve uniste! E, Srbijo!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima