• 1

Ivana Španović održala javni čas sa decom!

ASS i Telenor projektom „Brzinom do zvezda“ podstiču razvoj atletike i sportskog načina života

  • 1

Ivana Španović održala je javni čas đacima beogradske osnovne škole „Mladost“ u okviru projekta „Brzinom do zvezda“ Atletskog saveza Srbije i kompanije Telenor.

Učenici su sa Ivanom razgovarali o sportu, vrednostima i veštinama koje su neophodne za zdrav razvoj i šampionske uspehe, nakon čega je proslavljena atletičarka simbolično označila start trka za devojčice i dečake.

Više od pet stotina dece koja su bila najbrža na 17 opštinskih takmičenja u Beogradu učestvovaće na gradskom finalu. Ono će se održati 17. novembra u Štark Areni, u okviru prvog Serbian Marathon-a. Tog dana, Telenor će, u posebnom delu arene posvećenom projektu „Brzinom do zvezda“, pripremiti za posetioce brojne aktivnosti: trku mama sa bebama, trke za starije, za novinare, revijalne skokove u dalj, bacanje čunjeva i mnoge druge.

Ivana Španović

Foto: Ivan Zupanac

Ivana Španović

Foto: Ivan Zupanac

- Danas sam sa decom podelila neke moje početke i neke moje životne stavove i principe. Šta je to što ja radim i način na koji radim. Moj savet bi bio da u ovom uzrastu, u kome su sada, sport treba da im bude izvor zabave i druženja i da apsolutno ne treba da bude niti moranje niti obaveza, nego mesto gde će se prvenstveno družiti i učiti o sebi. Učiti da poštuju sebe i da uvek svoje ciljeve postavljaju visoko i da rade sve što je potrebno da dođu do uspeha - izjavila je Ivana Španović.

- Projekat Brzinom do zvezda značajan je jer se fokusira na decu u godinama koje su ključne za njihov sportski i sveobuhvatan razvoj. Ciljevi projekta jesu razvoj i promocija atletike i sportskog načina života među decom u Srbiji, ali još više usmeravanje dece na prave vrednosti. Velika je privilegija biti deo ovakve inicijative i generalni sponzor Atletskog saveza Srbije, institucije koja traje više od 70 godina i koja je podarila mnogo velikih šampiona -  izjavila je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije.

Ivana Španović

Foto: Ivan Zupanac

Ivana Španović

Foto: Ivan Zupanac

U projektu „Brzinom do zvezda“ tokom ove školske godine učestvovaće 400 škola i 120 hiljada dece iz svih delova Srbije, a trka super finala najbržih dečaka i devojčica održaće se juna 2020. godine, u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima