• 0

Vesić: Nadam se da će Beograd dobiti organizaciju SP u atletici 2022.

Predstavnici Atletskog saveza Srbije nalaze se u Monaku povodom kandidature Beograda za organizaciju dvoranskog planetarnog šampionata

  • 0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Atletskog savaze Srbije Veselin Jevrosimović i direktor ovog saveza Slobodan Branković sastali su se danas u Monte Karlu sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom, a povodom kandidature Beograda za organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine.

U Monte Karlu je u toku zasedanje odbora Svetske atletske federacije na kome se odlučuje o kandidaturi Beograda za domaćinstvo najveće svetske dvoranske smotre u atletici.

Veselin Jevrosimović i Goran Vesić

Veselin Jevrosimović (levo) i Goran Vesić (desno) Foto: Twitter.com/vjevrosimovic

Vesić je pre toga sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije imao niz sastanaka sa članovima Odbora koji odlučuju o kanditaturi Beograda, kako bi ih ubedio da srpska prestonica zaslužuje organizaciju tako velike smotre. Grad Beograd je imao posebnu prezentaciju svojih mogućnosti, a prema najavi organizatora očekuje se da će odluka o izboru kandidata biti doneta u večernjim satima, saopštio je Beoinfo.

- Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67, tako da imamo sve uslove da budemo domaćini ovog svetskog sportskog spektakla-  rekao je Vesić.

Dvoransko evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Arena

Srbija i grad Beograd uspešno su organizovali dvoransko prvrenstvo Evrope 2017. Foto: Milena Đorđević

On je dodao da veruje da će članovi Odbora Svetske atletske federacije prihvatiti argumente delegacije Beograda i Atletskog saveza Srbije.

- Duboko verujem da će članovi ovog tela prihvatiti naše argumente i da ćemo doneti još jedan svetski sportski spektakl u Beograd - zaključio je Vesić.

Video: Veselin Jevrosimović o Serbia marathonu: Veliki događaj, postaće tradicionalna manifestacija

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima