• 0

Bubka: Verujem da će Beograd odlično organizovati SP u atletici!

Potpredsednik IAAF-a obavio je razgovor sa Goranom Vesićem oko SP u atletici koje će se 2022. održati u glavnom gradu Srbije

  • 0

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, ugostio je u Starom dvoru potpredsednika Svetske atletske federacije Sergeja Bubku i predsednika Balkanske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

Vesić je u društvu pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića i direktora Atletskog saveza Srbije Slobodan Brankovića razgovarao sa Bubkom o dobijanju domaćinstva za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. godine.

Bubka, legenadarni ukrajinski skakač s motkom izrazio je zadovoljstvo što je srpska prestonica dobila organizaciju SP.

- Imali smo veoma dobar razgovor, a pričali smo o odluci Svetske atletske federacije kojom je Beograd pre nekoliko dobio organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva. Govorili smo koliko je važno što je će ovde biti organizovano takmičenje, koliko je to važno za Srbiju i njen narod, ali i za svetsku atletiku koja želi da ima uspešno organizovano prvenstvo. Bio sam prisutan na Evropskom prvenstvu 2017. i video sam kako je organizačija bila odlična i čvrsto verujem da će tako biti i ovog puta na SP - rekao je Bubka Tanjugu.

Vesić je istakao da je susret bio prilika da se zahvali Bubki i Svetskoj atletskog federaciji na odluci da Beograd bude domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva 2022.

Goran Vesić, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Goran Vesić na Serbia Marathonu Foto: Beoinfo

- Za nas je to velika čast. Još jednom sam dao garancije da Beograd čvrsto stoji iza organizacije i zajedno sa Vladom Srbije dati sve da ovaj Svetski šampionat bude jedan od najboljih do sada organizovanih. Za nas je to važno, ne samo sa aspekta sporta, već i sa aspekta promocije grada i turizma. Zbog toga sam zahvalan ljudima iz Atletskog saveza Srbije što su se izborili da dobijemo ovo SP - rekao je Vesić i dodao:

- Učinićemo sve da organizacija bude odlična", rekao je Vesić i dodao da ova odluka ne znači da oni imaju poverenja u nas samo kao sportsku naciju, jer niko ne daje tako velika takmičenja zemljama za koje nisu ubeđeni da su finansijski i politički stabilne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima