≫ 

Balkan Gala u Vrnjačkoj Banji: Amel Tuka i Ivet Lalova najbolji atletičari regiona

Svečano Gala veče Balkanske atletske federacije održano je u Vrnjačkoj Banji

  • 2
Balkan Gala Veče Foto: ASS

Balkanska atletska federacije je po deveti put proglasila najbolje atletičare/ke, medju svojim redovima, a domaćin svečanosti bio je Atletski savez Srbije i grad Vrnjačka Banja.

Samo nekoliko dana nakon dobijanja organizacije Svetskog prvenstva u dvorani 2022. u Hotelu “Tonanti” organizovana je Balkan Gala sa vodećim ljudima iz 21 zemlje članice federacije.

Pre početka zvanične dodele nagrada obratio se predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović:

- Srećan sam što ispred Atletskog saveza Srbije mogu da vas ugostim na dodeli nagrada najboljim atletičarima Balkana.

-Želim da se zahvalim svima koji su sebe ugradili u ove sportske uspehe – ovde prisutnim gostima, takmičarima, trenerima, sportskim radnicima i uopšte, prijateljima atletike, i onima kojima se divimo na atletskom terenu, ali i onima koji često ostaju iza zavese.  Takođe, koristim ovu jedinstvenu priliku da izrazim veliku radost zbog dobijanja organizacije najvećeg dvoranskog atletskog događaja na svetu 2022. godine.

Balkan Gala Veče Foto: ASS

- Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih sportskih saveza u Srbiji uvek predstavlja izuzetnu čast, ali naš najnoviji uspeh donosi mi još jednu privilegiju: osećaj neizmernog ponosa. Ovo veče iskoristićemo da se opustimo i uživamo u svojim uspesima, a već od sutra, sve atletičare i sportske radnike Balkana čeka mnogo posla. Ali mi smo uvek spremni da pokažemo ono u čemu smo najbolji – vredan rad, znanje, upornost, viziju, pozitivnu energiju, otvorenost za nove ideje i nepokolebljivost u dostizanju ciljeva.

Balkan Gala Veče Foto: ASS

Jer, ciljevi su visoko, a na nama je da neprestano podižemo lestvicu”.

Za najbolju atletičarku Balkana nagradu je dobila bugarska atletičarka Ivet Lalova. Za najboljeg atletičara Balkana odabran je Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine.

Pored njih dvoje nagrade su dobili i ukrajinska atletičarka Yaroslava Mahuchikh i bugarski atletičar Valentin Andreev za mlade zvezde u usponu.

Video: Branković: Pokazali smo da imamo mogućnost i resurse da organizujemo događaj poput SP u atletici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA