≫ 

Počinje nova sezona atletskih takmičenja: Pet mitinga u Beogradu u decembru!

Decembar je mesec atletike u glavnom gradu

  • 0

Nakon nekoliko meseci pauze u Srbiju se ponovo vraćaju atletska takmičenja koja će se uglavnom održavati nedeljom međutim, u dve subote dvorana će biti zatvorena za treniranje.

Kao po običaju decembar je mesec klupskih mitinga koja su uglavnom posvećena najmlađim atletičarima, prenosi sajt Atlex.rs

U naredne četiri nedelje takmičenja će organizovati prvo BAK, potom Partizan 1945, Top Jump, Karaonovac, a godinu će tradicionalno zatvoriti Crvena zvezda svojim mitingom. To su takmičenja koja će biti u Beogradu, a paralelno sa njima biće održavana takmičenja i u Novom Sadu u njihovoj dvorani.

Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: A. Nalbantjan

Neradne subote

Iako u subotu 14. decembra nema takmičenja, kako stoji na sajtu saveza, tog dana dvorana neće raditi. To je jedna od dve subote u kojoj neće biti moguće trenirati u decembru, a druga dolazi odmah sledeće nedelje zbog mitinga.

Nedelja, 8.12. – Atletski trofej – BAK

Prvo takmičenje biće u organizaciji BAK-a. Drugu godinu zaredom ovaj klub će organizovati ”Atletski trofej” koji će se održati u nedelju osmog decembra od 11 časova u atletskoj dvorani na Banjici.

Nedelja, 15.12. – IV miting budućih šampiona – Partizan 1945

Već četvrtu godinu zaredom Partizan 1945 pravi najmasnovnije takmičenje najmlađih. Ovaj klub je pre četiri godine ”probio led” kada su u pitanju klupski mitinzi pa je tako ostao upamćeno takmičenje koje bi verovatno moglo da uđe u ginisovu knjigu rekorda po trajanju. Međutim u narednim godinama optimalizovalo se takmičenje tako je ovaj miting ostao i dalje jedan od najposećenijih.

Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: A. Nalbantjan

Takmičenje će početi u 11:30, a pravo učešća imaju sve uzrasne kategorije, od atletskih škola do seniora, u zavisnosti od prijava. One se vrše do 12. decembra do ponoći i iznosi 300 dinara za jednu disciplinu, odnosno 500 za dve. Naknadne prijave i na licu mestu biće naplaćivane 600, odnosno 1000 dinara za više disciplina.

Subota, 21.12. – III Memorijal Mihajlo Švraka – Top Jump

Ovaj miting važi za možda i najbolje organizovano takmičenje. Pored brojnih inovativnosti koje Top Jump unosi iz takmičenja u takmičenje, od video bima, prvog drona… takmičenje je podržano od velikog broja poznatih ličnosti iz svih sveta života iz celog sveta, od kojih je jedan deo i lično prisutan, dok se drugi svim prisutnima obrate putem video poruke.

Video: Održan treći memorijal Mihajlo Mika Švraka

Ono što obeležava ovaj miting su i sjajni bubnjari koji svake godine podižu atmosferu, tu su specijalno dizajnirane medalje i pehari i još mnogo toga.

Takmičenje će prevashodno biti namenjeno pionirima sa akcentom na skakačke discipline skok uvis, skok udalj i troskok.

Što se tiče trkačkih disciplina biće organizovane trke na 60 metara za sve kategorije, 200 metara za mlađe juniore kao i štafete 5x50m za atletske škole i 4×200 metara za sve ostale.

Milica Gardasevic Foto: MN Press

Nedelja, 22.12. – Sprinterski višeboj – Karanovci

Takmičenje je namenjeno najmlađim sprinterima rođenim 2004. i mlađim, ali moguće je organizovati i takmičenje starijih uzrasta ukoliko bude minimalno pet prijava.

Atletske škole će se takmičiti u trčanju na 40 metara i u skoku udalj iz zone, dok će se mlađi i stariji pioniri takmičiti u trčanju prepona (50 metara mlađi, 60 stariji), skoku udalj iz zone i sprintom (50 metara mlađi, 60 stariji).

Pored sprinterskog višeboja biće održano i otvoreno klupsko prvenstvo u kome će moći da se takmiče i atletičari koji nisu članovi AK Karanovac. U sklopu ovog takmičenja koji će se održavati paralelno sa sprinterskim višebojem dečaci i devojčice će se takmičiti u sledećim disciplinama:

Nedelja, 29.12. – Novogodišnji miting – Crvena zvezda

Tradicionalni Zvezdin miting koji se održava već godinama u poslednjoj nedelji u godini okuplja i veliki broj seniora pored onih najmlađih.

Nagrada ''Naš šampion'' koju je Strahinja Jovančević dobio od SD i AK Crvena zvezda Foto: Atlex

Ovaj miting je najstarije klupsko takmičenje u Srbiji koje datira još mnogo pre izgradnje dvorane, a koje se održavalo održavalo u Zvezdinom tunelu.

Novi Sad

”Srpska Atina” je poznata po organizaciji velikog broja dvoranskih mitinga u svojoj ”dvorani” na sajmu.

Pre izgradnje dvorane gotovo svake nedelje se putovalo u Novi Sad na takmičenja međutim, od izgradnje ona su nažalost postala više lokalno karaktera iako se organizatori trude da svake nedelje ima neko takmičenje.

Prvo za novu sezonu biće otvoreno prvenstvo Vojvodine za pionire 14. decembra.

(Telegraf.rs/atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA